banner249

CHP’li belediye haber sitesini kapattırdı

Aydın’da 2007 yılından bu yanan yayın yapan www.aydinpost.com adlı internet sitesi, yerel mahkeme tarafından verilen erişimi engelleme kararının ardından 4,5 gün aradan sonra yeniden yayına başladı.

CHP’li belediye haber sitesini kapattırdı
banner240

Kararın ardından yoğun bir şekilde siber saldırıya uğradıklarını belirten Sitenin Editörü Erman Çetin, “Mahkemenin kararına itiraz ettik. Türk Telekomünikasyon İletişim Daire Başkanlığı ile görüştük. Böyle bir karar kendilerine ulaşmamış. Yaptığımız teknik çalışmaların ardından yayınımıza yeniden başladık” dedi.


Geçtiğimiz Cuma günü, sosyal medyada da yer alan Aydın Belediyesi ile ilgili bir haber ve tutanağı yayınladıklarını ve bu yayının ardından site ve haber hakkında Aydın Belediyesi tarafından mahkemeye başvurulduğunu belirten Aydınpost Haber Sitesi’nin Editörü Erman Çetin, “Mahkeme sitenin erişiminin engellemesine yönelik karar vermiş. Biz bu kararı itiraz ettik. Bir yandan Twitter'e erişimin yasaklanması eleştirilirken diğer yandan bir haber sitesinin erişiminin engellenmeye çalışılmasını manidar buluyoruz. Yaklaşık 4,5 gün yayınımız siber saldırılarla engellendi. Bugün Türk Telekomünikasyon İletişim Daire Başkanlığı ile görüştük, kendilerine siteye erişimin engellenmesine yönelik bir kararın ulaşmadığını ve erişimin kendileri tarafından engellenmediğini belirttiler. Yapılan alt yapı çalışmalarının ardından yayınımıza yeniden başladık” dedi. 

“BEN DE DAVACIYIM” 
Yaşananlar sonrası kendisinin de mağdur olduğunu ve konuyla ilgili avukatlarının çalışma yaptığını ifade eden Çetin, "Tarafımıza hiç bir uyarı yapılmadan haber sitemiz bir kaç gündür hizmet verememiştir. Bu girişim akıl almaz bir olaydır. Mahkemenin delil saydığı belgeleri kamuoyuna duyurduğumuz için yapılan bu davranış zamanlama açısından manidardır. Avukatlarımız konuyla ilgili olarak çalışmalarını sürdürmektedir" ifadelerine yer verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER