banner249

CHP gövde gösterisi yaptı!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Denizli’de gerçekleştirdiği miting adeta gövde gösterisinde dönüştü.

CHP gövde gösterisi yaptı!
banner240

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski bakanlardan Egemen Bağış'a ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı bulunduğunu belirterek, "Allah'ın kelamıyla dalga geçilmez ama onlar yaptılar. Şimdi ben özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu ona göre kullanın" dedi. 


Partisinin Denizli Özay Gönlüm Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka seslenen Kılıçdaroğlu, yoksulluğu, yolsuzluğu engelleyeceğini, özgür bir Türkiye kuracağını söyleyenlerin döneminde ülkenin yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla anılan bir ülke haline geldiğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu, sandığa giden her yurttaşın elini vicdanına koyarak karar vermesi gerektiğini belirtti. 

Kılıçdaroğlu, "Başçalana bir önerim oldu. Sen götürüyorsun, çocukların götürüyor, aile boyu götürüyorsunuz. Kaç liraya doyacaksanız? Allah aşkına bana söyleyin, bir uluslararası yardım kampanyası açalım, sana bu parayı verelim bu milletin yakasından düş. Ama kaç lirayla doyacağının hesabını hala yapamadı. Doymaz değil mi? 30 Mart'ta biz doyuracağız. Ne diyordu 'ben yürütmenin başıyım' diyordu. Vallahi doğru, yürütmenin başı, nasıl yürüttüğünü biliyoruz" diye konuştu.

Türkiye'yi herkesin karnının doyduğu, barış ve huzurun hakim olduğu bir ülke haline getirmenin mümkün olduğunu, bunun için her yurttaşa görev düştüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, tek şartın ise siyasetin ahlak üzerinde büyümesi olduğunu kaydetti. Geçmişte farklı partilere oy veren yurttaşları da cumhuriyete, bayrağa ve çocukların geleceğine sahip çıkma adına bir araya gelmeye davet eden Kılıçdaroğlu, Twitter'a erişimin tedbir amaçlı engellenmesi nedeniyle Türkiye'nin ABD'den Japonya'ya kadar birçok ülkede suçlandığını, ülkenin bunu hak etmediğini ifade etti.

Eski bakan Egemen Bağış hakkında olduğu iddia edilen ses kayıtlarına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnançlarımız konusunda düne kadar bize atmadıkları iftira kalmadı. Allah büyüktür ya en son hani şu üç seferde 1,5 milyon dolar götüren çikolata kutusunda, Egemen Bağış'ın ses kaydı çıktı. Kaç yurttaşım dinledi bilmiyorum. Bizim inancımız şudur. Allah'ın kelamıyla dalga geçilmez ama onlar yaptılar. 'Ben her cuma Google'dan bir ayet indiriyorum ve onu sallıyorum', bu bizim inancımızda yoktur... Biz herkesin inancına saygı gösteririz. Şimdi ben özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu ona göre kullanın. Harama ortak olmayın, helale ortak olun. Kul hakkı yiyenden yana olmayın, kul hakkı yemeyenden yana olun." Denizli'nin son 10 yılda çok şey kaybettiğini, ildeki 34 fabrikanın kapandığını, kentin cezalandırıldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşadığı bir Türkiye'yi" kurma idealini taşıdığını sözlerine ekledi. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER