banner249

Bu yaz 30 bin öğretmen atanacak!

Bir televizyon programına konuk olan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "20 bin öğretmenin atamasını Haziran’da yaparız. Ağustos’tan sonra bir 10 bin öğretmen alımı daha yapacağız" dedi.

Bu yaz 30 bin öğretmen atanacak!
banner240

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan “Neler Oluyor?” programına konuk oldu. Yeni müfredatla ilgili yapılan eleştirilerin hatırlatılması üzerine Yılmaz, “‘Eğitimde seviyeniz nedir?' denildiğinde ben ekonomideki seviyenize bakın eğitimdeki seviyeyi anlarsanız derim. Ne kadar eğitimde iyiyseniz bu eğitimin neticesi üretim yapmak. O üretim sizin milli gelirinizi oluşturur. Eğer siz G-20’nin üyesiyseniz, dünyada en çok milli gelir üreten 20 ülke arasındaysanız, eğitiminiz de o ilk 20 arasındadır.

Bugün 560 binin üzerinde öğretmeni biz atadık. Özlük haklarını iyileştirdik. 2002’de bir öğretmen haftada 15 saat ek ders vererek aldığı ücret 635 lira falan, bu yaklaşık 409 dolara tekabül ediyor. Şimdi ise yine 15 saat haftada ek ders veren bir öğretmen 3 bin 200 küsür alıyor. 940 doların üzerinde. İstiyoruz ki öğretmenimize daha fazla verebilmek için bizim milli gelirimizi arttırmamız lazım. Buraya pay ayıralım” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER