banner249

Bu okul Türkiye’nin gururu

6-16Temmuz tarihlerinde Tayland'da düzenlenen 56.Dünya Matematik Olimpiyatında Türk Milli Takımı 5 Gümüş madalya aldı.

Bu okul Türkiye’nin gururu
banner240

Milli takımın gümüş madalya alan öğrencileri Feyza Duman Denizli Özel Servergazi Fen lisesi, Ahmet İleri İzmir Özel Yamanlar lisesi, Abdullah Keleş İstanbul Özel Coşkun lisesi, Halil İbrahim Güllük İstanbul Fen lisesi Muhammed Merdan Mersin Yıldırımhan Lisesi. Tayland'da düzenlenen 5 kıtadan 104 ülkenin öğrencilerinin yarıştığı 56. Dünya Matematik Olimpiyatında Servergazi Fen Lisesi öğrencisi Feyza Duman gümüş madalya alarak dünya 2. oldu. 


Ülkemizin en başarılı okulları arasında yer alan Özel Servergazi Liselerinden dünya çapında bir başarı daha geldi.6-16 Temmuz tarihleri arasında Türkiye adına katılan milli takımdaki 6 öğrenciden biri olan Feyza Duman Gümüş madalya alarak bayrağımızı onurla dalgalandırmıştır. 

Olimpiyatlarda ülkemizi onurlandıran öğrencileri ve öğretmenleri ile gurur duyduğunu ifade eden Okul Müdürü Bünyamin Gümüş 25.yılını dolduran Servergazi Liselerinin Denizli'ye birçok başarılar kazandırdığını belirtti. Okul Müdürü Gümüş, Her sene gerek üniversite sınavlarında, gerekse ulusal ve uluslararası proje ve olimpiyat yarışmalarıyla sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerde çeşitli dereceler alıyoruz. 

Denizli’nin ve Ülkemizin adını duyurmak ve başarısını arttırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Olimpiyat Milli Takımlarına verdiği öğrencilerle ve dünya 2.olarak ülkemizi başarıyla temsil etmenin haklı gurunu yaşamaktayız” diye konuştu. 

ÖNCE DENİZLİ’Yİ SONRA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDİYORUZ 
Servergazi Eğitim Kurumları’nın; bilim olimpiyatları ve benzeri yarışmalarda, şampiyonluklar ve dereceleriyle Türkiye'nin gurur tablosu olduğunu belirten Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, “Amacımız Ülkemizin adını duyurmak ve Ülkemizin başarısını arttırmaktır. Bunun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 

Gayretimiz ve başarılarımız, bundan sonraki yıllarda da inşallah artarak devam edecektir. 56.Dünya Matematik olimpiyatında dünya 2. olup bayrağımızı onurla dalgalandıran öğrencimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum, bu başarımız da diğer başarılar gibi Denizli’mize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi. 

Servergazi Eğitim Kurumları Matematik Olimpiyat Koordinatörü Kurbani Kaya “ Türkiye’yi en iyi şekilde temsil eden öğrencimi tebrik ediyorum. Dünya Matematik Olimpiyatları’nda gümüş madalya almamız ‘Denizli için Türkiye, Türkiye için dünyayla yarışıyoruz’ diyebilmemize zemin hazırlamıştır” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER