banner249

Hal’de üreticiye kötü muamele!

Türkiye’nin en önemli karpuz üretim merkezlerinin başında gelen Sultanhisar Atça’da gerek yerel yönetimlerin duyarsızlığı gerekse hallerde görev yapan ve hali sahiplenenlerin tutarsız davranışları üreticiyi canından bezdirdi.

Hal’de üreticiye kötü muamele!
banner240

Şu anda kilosu 15 kuruşa kadar düşen karpuzun üreticileri, doğal nedenlerden dolayı yaşadıkları sıkıntıya boyun eğdiklerini ancak Atça Hali’nde üretici veya hamal adı altında bulunan bazı kişilerin hale gelenlere kötü davranmaları nedeniyle birçok müşterinin kaçtığını belirterek yerel yönetimlerden yardım istediler. 


Turizm sezonunda turizm beldelerinde yaşanan hanutçuluğa benzer durumdan daha kötüsünün Atça Hali’nde yaşadığı görüldü. Hale gelenlerin nezaket kurallarının çok ötesinde dövecekmiş gibi davranan bir grubun olumsuz tutum ve davranışları dolayısıyla fiyat düşüşünden dolayı zarar eden karpuz üreticisinin, elindeki malı da satamaz duruma geldiği belirtildi. 

Gerek Sultanhisar Belediyesi’nin gerekse Büyükşehir Belediyesi Zabıtası’nın duyarsızlığı dolayısıyla birkaç kişilik grup tarafından sindirilmiş olan Atçalı üreticiler isim vermeden yaptıkları açıklamada, Atça Karpuz Pazarı'nda yaşanan bu sıkıntının çözülmesi için Topuklu Efe Lakabıyla ün salan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan yardım istediler. 

Fiyatların çok ucuz olmasına rağmen gelen tüccarın veya alıcının pazarlık esnasında bile pazarlığının bozulup, belli grupların ürünlerine yönlendirildiğini ifade eden çiftçiler, “Üretim yapmak ayrı bir dert. Ürettiğini satmak daha büyük bir dert. 

Atçalı Kel Mehmed’in memleketinde toprağı olup karpuz üreten halk, adeta üretim yaptığına pişman ediliyor. Yaşananlardan Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya’nın da haberi var. Ama kimse ses çıkarmıyor. Yerli üreticinin bu kadar ezildiği bu kadar mağdur edildiği başka bir yer var mı bilemiyoruz. İnsanlar pazarda can güvenliğinden endişe etmeye başladı” diyerek Büyükşehir Belediyesi’nin Atça halinde yaşananlara kulak vermesini istediler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER