banner249

Bu kadroyu neden pasifize ettiler!

Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Denizli’de önemli açıklamalarda bulundu. Orhan, BDP’nin Türkiye siyasetine entegre olduğu dönemde bir operasyonla HDP’ye nasıl dönüştürüldüğünün perde arkasını anlattı.

Bu kadroyu neden pasifize ettiler!
banner240

Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, BDP’nin Türkiye siyasetine entegre olduğu dönemde bir HDP’lileşme operasyonuna tabi kaldığını söyledi. İlk defa siyasi ve sosyal anlamda Türkiye’nin her kesiminin BDP’yi Türkiye siyasetinde kabullenir hale geldiğini hatırlatan Orhan, “Kürtlerin her türlü hak hukuku konusunda insanların her türlü konuyu konuşabilecek bir ortam varken bir operasyonla BDP, ne yazık ki HDP’lileştirildi. 


Kürtler ilk defa bu kadar büyük bir barış yolunu yakalamışken ne yazık ki düzen, Türkiye’yi bugünlere getiren 80 yıllık sistem tarafından sistemin koruyuculuğuna basamak olarak getirildi. Bir operasyonla eski ılımlı milletvekilleri pasifize edildi. Belediye başkanları yapıldı. 

Halkın sevdiği barıştan uzlaşmadan yana olan milletvekilleri bir bir medyada sosyal algı oluşturacak beyanatları veremez hale geldiler. Söz sahibi olmaktan uzaklaştırıldılar. 

Partinin önemli mevkilerinden pasifize edildiler. Bunun en büyük örneği de Leyla Zana örneğidir. Bugün ağzından barış dilini düşürmeyen Ahmet Türk nerede, Sırrı Sakık nerede, Leyla Zana nerede. Hepsi birer birer pasifize edilerek farklı görevler verildi kendilerine. Aslında bütün bunlar bunun bir proje olduğunu çok net gösteriyor bize” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER