banner249

Bornozlarla yürüyecekler!

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) tarafından gerçekleştirilen "6 Mart Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü" kutlamaları çerçevesinde bornozlarla yürüyecekler.

Bornozlarla yürüyecekler!
banner240

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) tarafından ilki 2012 yılında gerçekleştirilen "6 Mart Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü" kutlamalarının üçüncüsü Perşembe günü Valilik önünden Çınar Meydanı’na kadar yapılacak yürüyüşle başlayacak. 


İlk tanıtımı 2012 yılında gerçekleştirilen ve 2013 yılında da yurt çapında gördüğü ilgi neticesinde farklı illerden gelen bin konuğa "6 Mart Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü"nde bornoz giydiren Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS), Perşembe günü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katılımıyla bornoz giyerek sektöre ilişkin önemli mesajlar verecek. Kutlamalara ilişkin DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal ve yönetim kurulu üyeleri Denizli Gazeteciler Cemiyetinde kahvaltılı basın toplantısı düzenleyerek kutlamalar hakkında bilgiler verdi. 

6 Mart programının çıtasının her yıl yükseltmeyi hedeflediklerini belirten DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal, "Bu etkinlik programında sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra, Denizli’nin önde gelen tekstil kuruluşları da kortejde yerini alacak. DETGİS ve tekstil sanayisinin geleceği, sektörümüzün göz bebeği olan meslek liseleri, meslek yüksekokulu ve tekstil mühendisliği öğrencileri de korteje katılacak. Kortej yürüyüşümüzün ardından Delikliçınar Meydanı’nda bornozlu Latin Dansları, gösterisi, geçmişten günümüze Denizli tekstili sergisi ve Sema-Abdurrahman Karamanoğlu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 'Havlu Katlama' gösterisi yapılacak" dedi. 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımı ile 1623 ile 1640 yılları arasında hüküm süren Osmanlı Padişahı IV. Murat’a ait 'Hamam Gömleği'nin tanıtımını da yapılacağını belirten Dal, 400 yıl öncesine ait bu bulgudan esinlenerek el işi ile hazırlanan Hamam Gömleği’ni Bakan Zeybekci’ye takdim edeceklerini söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER