banner249

Bilim fuarı açıldı

Kula Naci Hakkı Ulusoy Ortaokulu'nda, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Bilim fuarı açıldı
banner240

 Okul konferans salonunda düzenlenen fuarın İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, kamu kuruluşlarının yöneticileri, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Mehmet Tuna, "TÜBİTAK bilim fuarı yazısı bize ulaştığında 25 tane proje isteniyordu. Bugün öğrencilerimizin 42 tane proje hazırlamış olması bizi heyecanlandırdı ve memnun etti. TÜBİTAK bin proje okulu seçerek öğrencilerimize bilimi sevdirmek, tabana yaymak ve bilimsel farkındalık yaratmak amacıyla proje başlattı. Bu bin okuldan birisi de bizim okulumuz. Ülkelerin kalkınması bilimsel, teknolojik kalkınmanın yeterliliği ile olur. Bu yeterliliğe ulaşan ülkeler teknoloji, bilim ihraç eder konuma gelirler. 

Bu ülkeler diğerlerine üstünlük sağlar, kazanç elde ederler. Yeni nesil bize göre daha cesur, bilime ve teknolojiye aç. Bir o kadar da heyecanlılar. Hata yapmaktan korkmuyorlar. Öte yandan öğrencilerimiz bilime açken okumayı da sevmiyorlar. Bir sayfayı okumadan başka sayfaya geçiyorlar. Çocuklara okumayı sevdirmemiz gerekir. Çocuklara yatırım yaptığımız zaman geleceğimiz refah içerisindedir" dedi. 

Daha sonra, sunulan halk oyunları gösterisinin ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi. Ayrıca CBÜ üniversitesinde görevli Doç Dr. Fatih Kalyoncu TUBİTAK gözlemcisi olarak programa katıldı

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER