banner249

Bereket enerji gücünü artırıyor

Enerji sektörünün her alanında aktif rol oynayan Bereket Enerji Grubu, ‘’Parla’’ markasıyla imal ettiği güneş enerjisi panel üretiminin kapasitesini 150 MW’den (Megawatt) 500 MW’ye çıkarma kararı aldı.

Bereket enerji gücünü artırıyor
banner240

Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi panel üreticisi konumundaki Bereket Enerji Grubu, 2017 yılında hem hücre üretimine start verecek, hem de GES kurulumları  (Güneş enerjisi santrali) ve çatı uygulamalarını yaygınlaştıracak ve panel ihracatına  başlayacak.

Güneş enerjisi alanındaki en önemli etkinliklerden biri olan SOLAR TR 2016 fuarına damgasını vuran Bereket Enerji Grubu, yerli ve yabancı girişimcilerin ilgi odağı oldu. Bereket Enerji Grubu GES Koordinatörü H. Zafer Arıkan, tüm dünyada güneş enerjisine ilgi ve yatımların hızla arttığını belirterek, ‘’ Bu yüzden kapasitemizi 500 MW’ye çıkarmayı kararlaştırdık’’ dedi.

Denizli’deki üretim tesislerinde  255, 260 ve 265 watt’lık kategorilerde güneş enerjisi paneli imal ettiklerini ifade eden Arıkan, GES yatırımları konusunda şunları söyledi:

‘’ Güneş enerjisi yatımları her ülkede yaygınlaştı. Yakında ihracata başlıyoruz. Dış ülkelerden yoğun bir talep var. Ayrıca 2017 yılında güneş enerjisi panellerinin hücre üretimini de gerçekleştirmiş olacağız. Güneş enerjisi santrali kurumları ile kendi elektriğini üretmek isteyen işletmelerin fabrikalarına çatı uygulamalarını Türkiye genelinde ve yurt dışında yaygınlaştıracağız.’’

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER