banner249

Belgesi olmayan esnafa 2 bin 500 TL ceza!

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre ilçedeki tüm gıda işletmeleri, işletme kayıt belgesi almak zorunda olduğu kaydedildi.

Belgesi olmayan esnafa 2 bin 500 TL ceza!
banner240

Kayıt belgesi almayan gıda üreten işletmelere 2 bin 500 TL, satış ve toplu tüketimi konusunda faaliyet gösteren market, bakkal, manav, kasap, kıraathane, cafeterya, restoran, lokanta gibi işletmelere bin 250 TL idari para cezası uygulanacak.


İşletmelerin kayıt belgesi alabilmeleri için vergi levhalarını ve vergi levhalarındaki adres ile işletme adresinin aynı olduğu ilçe Belediyesi’nden numarataj ile gelmeleri isteniyor. Belge ücretinin sadece 50 TL olduğunu vurgulayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Kenan Uyar, “Vatandaşın kayıt belgesi almak için önünde hiçbir engel yok. Bir an önce işletme kayıt belgelerini almaları gerekir” dedi. 

İŞLETMELERİN YÜZDE 90’I KAYIT BELGESİNİ ALDI 
Torbalı sınırları içinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinin yaklaşık yüzde 90’ı işletme kayıt belgelerini aldı diyen Uyar, “İlçede işletmelerin sadece yüzde 10’u işletme kayıt belgelerini almadı. Almayan işletmelerin listesi İlçe Tarım Müdürlüğünde belli. Sene sonuna kadar kayıt belgelerini almayanlara idari cezalar uygulanacak. Vatandaşımız geç kalmadan bu kayıt belgelerini almalıdır. Vatandaşımızın esnafımızın mağdur olmaması için bir önce bu kayıt belgelerini almaları için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

VERGİ LEVHASI VE NUMARATAJ YETERLİ 
İşletme sahiplerinin sadece 50 TL ödemek varken bin 250 veya 2 bin 500 TL ödemek zorunda kalacaklarına dikkat çeken Kenan Uyar, “Şimdiye kadar ilçedeki işletmeler gereken ilgiyi göstererek kayıt belgelerini günler öncesinden aldılar. İlçede kalan yüzde 10’un belgelerini almaları için çalışıyoruz. Yılsonuna kadar kayıt belgesini almayan işletme bulunmaması gerekiyor. İşletme sahiplerinin gösterdiği ilgiden memnunuz. Belge almayan işletme kalmasın diyerek sürekli uyarılarda bulunuyoruz. Getirecekleri vergi levhası ve numarataj ile rahatlıkla kayıt belgelerini alacak sorunsuz sıkıntısız işlerine devam edecekler” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER