banner249

Belediye savaş açtı

Denizli Belediyesi, haşereyle mücadele çalışmalarını yılın tamamına yayarak tahliye kanalları göletler ve men holleri ilaçlamaya başladı.

Belediye savaş açtı
banner240

5 ay sürecek kış dönemi ilaçlama çalışmaları kapsamında sivrisinek üremeden yok edilerek etkin şekilde mücadele ediyor. Denizli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, konut dışı alanlarda insan elinin ulaşamadığı yerlerdeki haşere üreme alanlarını hedef alarak kış dönemi ilaçlama çalışmalarına başladı. 


Tahliye kanalları göletler ve menholleri hedef alan biyolojik larvasit uygulaması ile sivrisineklerin üremesi önlenecek. Başlatılan larvasit mücadelesini yaz aylarında daha etkin kılmak için haşere ve sinekle mücadelede görev yapan 7 ekip, kış döneminde de periyodik ilaçlama çalışmalarını 5 ay sürdürecek. 

Sağlık İşleri Müdürü Dr. Özcan Karet, insan ve çevre sağlığının sürekliliği ve korunmasına büyük önem verdiklerini kaydetti. Denizli Belediyesi kış ayları boyunca kapalı ve sulak alanlarda sürdürülen haşere mücadele çalışmalarının, havaların ısınmasıyla birlikte açık alanlarda yoğunlaştırılacağını ifade eden Müdür Karet, '12 ay boyunca sürdürülen haşere mücadele çalışmaları kapsamında, kış aylarında özelikle kapalı ve sulak alanlarda larva mücadelesi yapılıyor. 

Denizli’de kış ayları için potansiyel üreme alanı olarak, fosseptik, PTT menholü, sulu bodrumlar, kanal kapakları, ızgaralar ve sivrisineklerin üreme ortamı oluşturabileceği alanlar belirlenerek haritalandırıldı. Şehir genelinde farklı ekipler tarafından yapılan kontrollerle, yeni potansiyel üreme alanları da belirlenip bilgiler sürekli güncelleştirilirken, çalışmalar bu verilere göre yönlendiriliyor. 

Görevli ekiplerle kış aylarında, tespit edilen bu noktaların tümünde larva mücadelesi için periyodik olarak ilaçlama yapıyoruz. Özellikle vatandaşlarımızdan şunu rica ediyorum. Özel mülkiyetlerinde lastik, varil, kova, pet şişe gibi su birikintisine sebep olacak materyallere dikkat etmelerini istiyorum. Su birikintisi oluşması bizim çalışmalarımızı olumsuz olarak etkilemektedir. 

Dolayısıyla en küçük su birikintisine izin verilmemeli ve su kapları dolu bırakılmamalıdır. Denizli’yi sineksiz bir yaza hazırlıyoruz. Kış mücadelesinin ardından havaların ısınmasıyla birlikte açık ve sulak alanlar ile sivrisineklerin üremesine elverişli tüm alanlarda ilaçlama yapılacak. Yıl boyunca sürdürülen bu çalışmalar sadece sivrisinek için değil, fare, böcek, karasinek gibi haşereler için de yapılıyor' dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER