banner249

Ekmeğe zam hazırlığı içindeler

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Adnan Aşkar, kentteki fırıncıların zam hazırlığı içerisinde olduğunu kaydederek, “Yüzde 15 düşünülen ekmek zammı ile 60 kuruş olan 250 gramlık ekmeğin fiyatı 70 kuruş olacak” dedi.

Ekmeğe zam hazırlığı içindeler
banner240

Afyonkarahisar’da yaklaşık 3 yıl önce zamlanan ekmeğin 2014 yılına da zamlı gireceği aktarıldı. İstanbul’un ardından Afyonkarahisar’daki fırıncıların da zam hazırlığı içerisinde oldukları aktarıldı. 


Kentteki fırıncıları 2013 yılı içerisinde kentteki fırıncıların ATSO’dan çıkarttığı, ancak uygulamadığı yüzde 15’lik zam kararını 2014 yılında uygulamaya geçirecekleri kaydedildi. Ekmeğe yapılması düşünülen zam hakkında açıklamalarda bulunan (ATSO) Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Adnan Aşkar, artan un, motorin ve enerji ücretlerinden dolayı zammın kaçınılmaz olduğunu söyledi. 

Aşkar, “İstanbul fırıncılar odası 250 gramlık 1 lira 25 kuruş yapmak için harekete geçti. Bu arada biz de zam talebimizi ATSO Yönetim Kurulu ve Meslek Komitesinden 250 gramlık ekmeğin fiyatının 75 kurul olması yönünde kararı çıkarttık. Ancak şehrimizdeki bazı fırıncıların sürdürdüğü çirkin ve zararına rekabetten dolayı aldığımız zammı uygulayamadık ve zararına satış yapıyoruz” dedi. 

“2 SENEDİR EKMEK FİYATIMIZI DEĞİŞTİRMEDİK” 
2014 yılında haksız rekabet yapan fırıncıları ikna etmeleri halinde zam kararını uygulamaya koyacaklarını dile getiren Aşkar, şunları söyledi: “Bizler en kısa sürede bu zammı uygulamak istiyoruz.

Çünkü bir çuval unun 45 TL olan fiyatı 60 TL’ye kadar çıktı. Unculara bunu sorduğumuz zaman ise, ‘İthal buğday fiyatlarının yüksek olduğunu ve maliyetlerin arttığını’ diyorlar. Bunun yanından mazot ve işçi fiyatları her sene artıyor. Ama biz 2 senedir ekmek fiyatımızı değiştirmedik ve şuanda zarar ediyoruz. Arkadaşlarımızı ikna ettiğimiz zaman, zam yapmak istiyoruz. 

ATSO’dan aslında 75 kuruş olarak zam kararı çıkarttık, ama arkadaşlarımızın genel kanısı 70 kuruş olarak uygulanabileceği yönünde. Yani şuanda 60 kuruş olan ekmeğe 10 kuruş zam geleceğine göre ekmek yüzde 15 zamlanacak.Un fiyatları yüzde 30 zam gördü, mazotun fiyatının nereden nereye geldiğini herkes biliyor. 

Bizim araçlarımız yakıtımız zam görüyor. Ama biz yinede az karla vatandaşlara hizmet etmek istiyoruz. Elimizden geldiği kadar Afyonkarahisarlılara ucuz ekmek yedirme konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER