banner249

Başkan Saatcı’ye destek çığ gibi büyüyor

Kurban Bayramı öncesi yayınladığı Türkçe-Kürtçe bayram mesajı sonrası MHP'den ihracı istenen ancak daha sonra meclis üyeleriyle birlikte istifa eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı için destek yürüyüşü gerçekleştirildi.

Başkan Saatcı’ye destek çığ gibi büyüyor
banner240

MHP Genel Merkezi'nin Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya karşı takındığı tutuma tepki gösteren yüzlerce Fethiyeli, sosyal medya üzerinden bir araya gelerek Başkan Saatcı'ya destek yürüyüşü düzenledi. 


Beşkaza Meydanı'ndan belediye binası önüne kadar yürüyen grup, belediye binası önünde açıklama yaptı. Grup temsilcisi Kürşad Öztürk, yürüyüşü Fethiye sevdalılarının gerçekleştirdiğini belirterek, “Bu yürüyüşün nedeni Başkanımız ve beraberindeki çalışma arkadaşlarına destek vermek ve onlarla beraber olduğumuzu göstermektir” dedi. 

Öztürk, açıklamasının ardından Başkan Saatcı'yı dışarıya davet etti. “Fethiye sevdalılarının önünde saygıyla eğiliyorum” ifadeleriyle sözlerine başlayan Başkan Saatcı da, üç sefer seçim kazandığını ancak hiç böyle bir duygu yaşamadığını söyledi. Bunun bir sahiplenme olduğuna işaret eden Saatcı, “Bu duyguları bizlere yaşatan sizlere binlerce kez teşekkür ediyorum.

Bu bir belediye başkanına sahiplenme değil, bu aranızdan çıkan bir arkadaşa sahiplenmede değil, bu 15 yıldır hep beraber ‘Herkesin Fethiye için bir şeyler yapabileceği bir şeyler vardır’ diye yola çıkan saygıdeğer Fethiyelilerin yapanlara sahiplenmesidir. Yoksa bizde faniyiz. Bugün varız, yarın yokuz. Sizler bir ateş yaktınız. Yaktığınız ateş olimpiyat meşalesi gibi bir ateş. Bu ilk önce Fethiye’nin dört bir köşesini aydınlatacak. 

Daha sonra inanıyorum ki, bu sevda sadece Fethiye’de kalmayacak çok daha farklı yerlere gidecek. Çünkü inanıyoruz ki, biz yanlış yapmadık. Bu duruş, bu sahiplenme mazluma sahiplenme, bu duruş bu sahiplenme yapılanlara sahiplenmedir. Haksızlığa ve zulme karşı bir duruştur. Biz zaten her zaman rozetsiz gezen adamız. Tabi ki inandığımız bir idealimiz var. Tabi ki bizimde bir dünya görüşümüz var. Ama bizim ortak değerimiz Fethiye’dir, Beşkazalılık duruşudur, dağlanmaktır" diye konuştu.

Fethiye’yi keyif alınan bir şehre dönüştürmek için mücadesinin devam edeceğini açıklayan Saatcı, "Bu hikaye, bu roman 30 Mart 2014’de bitmeyecek. Hiç kimse hayal kurmasın. Sizlerin desteği sürdüğü sürece, omuz omuza olduğumuz sürece, siz neredeyseniz biz orada, biz neredeysek siz orada olduğumuz sürece bu iş devam edecek. Ben binlerce defa sizlere teşekkür ediyorum. Siz şuan bir tarih yazdınız. Burada para, pul dağıtılmadı. Burada devlet memurları yok. Zorla getirilme yok. Siz gönlünüzle buraya geldiniz. Makamlar insanlardan gider. Tabi ki gidecek. Ölürsün, kaybedersin gidersin. Ama gönüllerde yerin varsa yaşarsın. Bizim sizin gönlünüzde yerimiz olduğunu biliyoruz. Önemli olanda budur. 

Gerisi teferruattır. Ama artık iş bu noktaya geldikten sonra hepimiz bir fazla çabalayacağız. Bir fazla çalışacağız. Bu Behçet’i Belediye Başkanı yapmak için değil, bu Fethiye’yi Fethiye yapabilmek için olacak. Fethiye’yi yaşamaktan keyif alınan bir mekâna dönüştürmek için olacaktır. Bu işin partisi falan yok. Tabi ki bir tabela altında olacağız ama herkesi kucaklayacağız. Bu anlamda verdiğiniz desteğe teşekkür ediyorum. 

İnşallah bunun çok daha coşkulusunu 30 Mart’ta Beşkaza Meydanı’nda kutlamak üzere hepinize saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu. Konuşması sırasında Başkan Saatcı'nın sözlerini sık sık alkışlarla kesen grup, daha sonra olaysız bir şekilde belediye binası önünden ayrıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER