banner249

Başkan Ergün Güreş Ağası oldu

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kula Beşibiryerde Turizm ve Kültür Festivali 20. Geleneksel Kula Yağlı Güreş müsabakalarına katıldı. Kulalıların büyük ilgisi ve sevgisiyle karşılanan Başkan Ergün, güreş ağası seçildi.

Başkan Ergün Güreş Ağası oldu
banner240

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü ve Beşibiryerde Turizm ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 20. Geleneksel Kula Yağlı Güreşleri müsabakalarını izlemek üzere Kula ilçesini ziyaret etti. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’u makamında ziyaret eden Başkan Ergün, buradan güreş müsabakalarının yapıldığı Hisarkapı mevkiindeki er meydanına geçti. 


Güreş alanına gelir gelmez Kulalılar tarafından büyük bir coşku ve ilgiyle karşılanan Başkan Ergün, vatandaşlarla tek tek selamlaştı. Gösterdikleri sevgi seli nedeniyle Kulalılara teşekkür eden Başkan Ergün, sporcular ve vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi. 

MÜSABAKALAR İLGİYLE İZLENDİ
Yaklaşık 5 bin Kulalı vatandaşın takip ettiği güreş müsabakalarını ilgiyle izleyen Başkan Ergün, 25 bin TL vererek, güreş ağası unvanını aldı. Manisa Büyükşehir Belediyespor’un da temsil edildiği müsabakalara 200 sporcu katıldı. İlk heyecan, küçük, yıldız ve orta boydaki pehlivanların karşılaşmalarında yaşandı. 

Başaltı kategorisinde Kula Belediyesi Güreş Takımı eğitmeni Onur Şenel, şampiyon oldu. Namlı pehlivanların mücadelesinde ise Salihlili Enver Erişti, rakiplerini bir bir dize getirip, Kula Er Meydanı'nın başpehlivanı oldu. Sporculara ödüllerini Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün takdim etti.

 DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM 
Müsabakaların ardından Kulalılara seslenen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Yıllar sonra yeniden güreş meydanındayım. Bundan 8-10 yıl önce Sayın Milletvekilimiz Hüseyin Tanrıverdi ile o zaman Manisaspor Başkanı olarak Kula’ya gelmiştim. Tabi 12 senedir Kula’daki ağalığı Sayın Tanrıverdi götürüyordu.

 Kendisine bugüne kadar verdiği katkı ve desteklerden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Allah razı olsun. Her şeyden önce bugün bizi ağalığa layık gördüğünüz için hepinize teşekkür ediyorum. Başta Belediye Başkanımız, meclis üyeleri ve belediye çalışanları olmak üzere, müsabakalara destek veren tüm sponsorlara da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER