banner249

Başbakanın çağrısına yanıt geldi

Faiz indirimlerinin ne zaman olacağına PPK`nın karar vereceğini belirten MB Başkanı Başçı, İleride faiz indirimi yönünde ölçülü adımlar atılabilir dedi

Başbakanın çağrısına yanıt geldi
banner240

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Başbakan Erdoğan`ın `faizler düşürülmeli` çağrısına yanıt verdi. Faiz indirimlerinin zamanlamasına PPK`nın karar vereceğini belirten Başçı, ileride faiz indirimi yönünde ölçülü adımlar atılabileceğini söyledi. Faiz hamlesinin zamanlamasının çok önemli olduğuna işaret eden Başçı, Faiz indirimleri, ekonomiye güveni sarsmadan zaman içinde adım adım olur ifadesini kullandı. 


Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Kayseri Sanayi Odası ve DÜNYA Gazetesi tarafından düzenlenen `Para Politikaları` konferansında konuştu. Başçı, sıkı para politikası duruşunun, alınan makro ihtiyati önlemlerin ve zayıf seyreden sermaye akımlarının etkisiyle tüketici kredilerinin büyüme hızlarının yavaşlamaya devam ettiğini belirtti. 

Erdem Başçı, parasal sıkılaştırmanın enflasyon üzerindeki olumlu etkisinin belirli bir gecikmeyle gözlenebileceği değerlendirildiğinde, enflasyondaki düşüşün haziran ayından sonra başlayacağının öngörüldüğünü, ihracat büyümeyi desteklerken özel kesim nihai yurtiçi talebinin bir miktar ivme kaybedeceğinin beklendiğini, 2014 yılında cari işlemler açığında belirgin bir iyileşme gözlenebileceğinin tahmin edildiğini vurguladı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER