banner249

Başbakan müjdeyi verdi

Başbakan Binali Yıldırım, “Önümüzdeki ay içinde 20 bin öğretmenin atamasını yapmış olacağız, bundan sonra da ihtiyaç olduğunda yine öğretmen atamalarını yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Başbakan müjdeyi verdi
banner240

Başbakan Binali Yıldırım, 81 ilden gelen öğretmenlerle Çankaya Köşkü’nde iftar yemeğinde buluştu.

Ramazan ayının huzur, mutluluk içinde bereket dolu geçmesini dilediğini belirten Yıldırım, “Aşık Mahsuni Şerif şöyle diyor: ‘Adaletin A harfini sen yazdın, zorlukları sen öğrettin, hesabı keşfettin, atomu ezdin, sana tüm engeller kul öğretmen’. Bir sevgi ancak bu kadar güzel, içten anlatılır. Bu topraklarda yetişmiş kıymetli ozanımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Sizler ülkemizin aydınlık geleceğini inşa ediyorsunuz, geleceğimiz olan gençleri öğretiyor, eğitiyorsunuz. Bunun bir örneğini Fatih Sultan Mehmet’te de açık şekilde görebiliriz. İstanbul’un fethinin 564’üncü yılını kutladığımız bu günlerde Sultan Fatih ve onu yetiştiren hocası Akşemseddin’i de rahmetle anıyorum. Bugüne kadar bu güzel yurdumuzda bu topraklara eser kazandıran her bir isim sizler gibi kıymetli öğretmenlerimizin elinde şekillenmiş, sizlerin elinde yetişmiştir. Üstlendiğiniz bu görev sizlerin ve öğretmenlik mesleğinin değerini tarif edilemez bir noktaya taşımaktadır. Yetiştirdiğimiz nesiller, ülkemizin yarınları ve en kıymetli hazineleridir. Sizler bizim başımızın tacısınız” ifadelerini kullandı.

“Bugün aramızda olan siz değerli öğretmenlerimizin her biri bulundukları illere başarılı çalışmalara imza attınız” diyen Yıldırım, “En zor zamanlarda dahi mücadeleden vazgeçmediniz. Ardahan, Mardin, İzmir’de, memleketin dört bir yanında ülkemiz için akıl teri, alın teri dökmeye devam ediyorsunuz. Vatanına milletine hayırlı gelecekte ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek öğrenciler yetiştiriyorsunuz. Bugün aramızda 15 Temmuz şehitlerimizin yakınları da var, öğretmenlerimiz de var. Yine aramızda 15 Temmuz gecesi gazi olan öğretmenlerimiz de var. Bu vesileyle bu vatan için hayatını gözünü kırpmadan veren memleketimizin milletimizin birliği, bayrağımızın mukaddesatı için şehit düşmüş bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, onları bu mübarek gecede şükranla minnetle yad ediyorum. Aynı şekilde gazilerimize Allah’tan hayırlı güzel ömürler diliyorum” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER