banner249

Bakan’dan öğrencilerin içini rahatlatacak açıklama!

Milli Eğitim Bakanı’ndan yaz tatiline ilişkin açıklama geldi.

Bakan’dan öğrencilerin içini rahatlatacak açıklama!
banner240

Yaz tatilinin uzun olduğu ile ilgili eleştirilere Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz şöyle yanıt verdi:  "Öğrencilerimize çağın gerektirmiş olduğu bütün bilgileri vermeyi gaye  edindik. Ancak eğitim süresini kısaltmadan, vermiş olduğumuz tatil süresi  içerisinde eğitimi, etkili ve en özünü vermeyi amaç ediniyoruz. Yaz tatilini  kaldırma gibi bir düşüncemiz yok. Ancak yaz tatilini öğrencilerimize etkin bir  şekilde vermek istiyoruz. Birçok yerde okul döneminde olduğu gibi, yaz  tatillerinde de destekleme eğitimleri veriyoruz. Daha etkin bir şekilde tatilleri  kullanmak için de bir çalışmamız var. Daha iyiyi yakalamak için çalışmaya devam  edeceğiz. 1930’lardaki sistemi kullanmaya devam."

Sömestir ve yaz saati uygulamasında değişiklik yapmak gibi düşünceleri olmadığını ifade eden Yılmaz, 1930'lardan beri eğitimde aynı sistemin  uygulandığını ve bir sistemi kaldırırken mevcut sistemi ve kazanımlarını yıkmamak  gerektiğinin altını çizdi.

Yılmaz, "Kazanımları yıkmadan nasıl ilave kazanımlar yapabiliriz diye  düşünüyorum. Doğrudur. Tarım toplumuyuz, bu tarım toplumunun hasat mevsimi  temmuzdur, ağustostur ve sıcaklar da var. O sıcaklarda tatil yapmak doğrudur. Biz  de katılıyoruz." dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2017, 12:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER