GELEN GİDEN ARTTI, HAYIRDIR?

Geçen hafta ABD piyasaları rekor tazeledi. ABD başkanı Donald Trump’ın iki üç hafta içerisinde genişlemeci maliye politikalarına yönelik somut bir adım atılacağına yönelik söylemi bunda en büyük etkendi. İçeride ise kurlara bağımlıbekleyiş devam ediyor. TCMB’nin ocak ayının ortalarındanbaşlayarak aldığı önlemlerin pozitif etkileri izleniyor olsa dakurlarda aşağı yönlü harekette dolar endeksinin uluslararasıpiyasadaki değer kaybının da bu rahatlamada büyük payıolduğunu görmek gerekiyor. Bu nedenle ABD’deki gelişmeleridoların seyri açısından da yakından takip etmek gerekiyor.

Geçen hafta diplomatik ilişkilerde merak uyandıran gelişmelerde oldu. İngiltere Başbakanı Theresa May ve Almanya Başbakanı Angela Merkel Ankara’ya geldi. Erdoğan-Trump görüştü ve bu görüşme sonrası CIA'in yeni Başkanı ilk dış ziyaretini Türkiye’ye yaptı. Hem Türkiye’nin söylemleri hem de Suriye operasyonu esnasında gerçekleşen bu gelişmelerin sonuçlarını zamanla göreceğiz. Şehit haberlerinin geldiği bu bölgede Suriye ordusu El-Bab’a çok yaklaştı. ÖSO ve Türk ordusu ile çatışmalar bu nedenle artabilir. Ağustostan bu yana en ağır çatışmaların yaşanabileceği dönemi umarım sorunsuz atlatırız.

Resmi gazetede yayınlanması sonrası referandum için YSK 16 Nisan tarihini ilan etti. Yavaş yavaş siyasetteki sınma ve anketleri takibe başlayacağız.

Bu hafta para piyasaları için ABD’de enflasyon ve perakende satışlar, Euro Bölgesi’nde son çeyrekbüyüme, Çin’de ve İngiltere’de enflasyon açıklanacak. Hisse piyasalarında hafta boyunca 86500 ile 89500 arasında, USD/TRY de ise 3.65-3.75 aralığı  takip edilmelidir.

ÇEKİNCE: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti SPK tarafından yayımlanan tebliğ çerçevesinde, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak bir sözleşme çerçevesinde sunulur. Burada ulaşılan sonuçlar, tercih edilen hesaplama yöntemi ve veya yorum tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi sağlıklı sonuçlar doğurmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgiler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.