banner249

Atık deriler engellilere umut oldu

deri fabrikalarından temin edilen atık deriler, deri el sanatları ve tasarım kursunu tamamlayan engelliler tarafından işlenerek çanta, cüzdan ve ajanda şeklinde satışa sunuluyor.

Atık deriler engellilere umut oldu
banner240
Menemen Halk Eğitim Merkezi;nde 9 ay önce açılan deri el sanatları ve tasarım kursunu tamamlayan 10 bedensel engelli, İzmir;deki deri fabrikalarından temin edilen atık derileri işleyerek çanta, cüzdan, kemer ve ajanda üretiyor. Engellilerin tasarladığı el işi ürünler kendilerine tahsis edilen dükkanda satışa sunuluyor.

;;KURSUMUZ HEM TERAPİ NİTELİĞİNDE HEM DE GELİR KAZANDIRIYOR;;
Menemen Halk Eğitim Merkezi;nde görevli kurs öğretmeni Akif Bayrak, engellilere ve yakınlarına yönelik açtıkları kursla farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Bayrak, deri fabrikalarının kendilerine destek verdiğini ifade ederek, atık derilerin engelli kursiyerler tarafından değerlendirildiğini belirterek, ;;10 engellimizle ailelerine deri el sanatları ve tasarımıyla ilgili kurs verdik. Engellilerimiz kursun sonunda deri süsleme, kemer, çanta, cüzdan, ajanda gibi ürünler ortaya çıkarmaya başladı. Kursumuz hem terapi niteliğinde hem de gelir kazandırıyor;; şeklinde konuştu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü;ne ait tarihi Taşhan;daki bir dükkanın ürünlerini satmaları için engellilere tahsis edildiğini anlatan Bayrak, çeşitli illerden sipariş aldıklarını vurguladı. Bir engellinin günde 3 deri çanta üretebildiğini kaydeden Bayrak, ;;Kemerleri 30, büyük çantaları 50, omuz çantaları ve cüzdanları 20, ajandaları 25 liradan satıyoruz. Kursiyerlerimiz, günde 100-150 lira gibi bir gelir elde edebiliyor;; dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER