banner249

Oda başkanları Marketix’i işaret etti

denizli’ye yapılması planlanan ‘tekstil Çarşısı’ yeri için oda başkanları, eski marketix alışveriş merkezini işaret etti.

Oda başkanları Marketix’i işaret etti
banner240
Akhan Mahallesi’nde atıl vaziyette bulunan eski Marketx’in bulunduğu dev alışveriş merkezinin ‘Tekstil Çarşısı’ olması yönünde oda başkanları görüş bildirdi.

Türkiye’de tekstilin nabzını tutan Denizli’de ‘Tekstil Çarşısı’ kurulması için çalışmalar başladı. Dokumasıyla, el ürünleri ve tekstil çeşitliliği adından sıkça bahsettiren Denizli’de artık bir ‘Tekstil Çarşısı’ kurulmalı konusunda birleşen oda başkanları, bunun için en uygun adresin Denizli - Ankara karayolu üzerinde 12 bin 500 metre kare kapalı alana sahip modern bir alışveriş merkezi yıllardır atıl vaziyette duran eski Marketix AVM olduğunu bildirdiler.

DTO, “BABADAĞLILAR İŞHANI BU GÖREVİ TAM OLARAK YÜRÜTEMİYOR”
Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, “Denizli’de tekstil çarşısı şart. Babadağlılar İşhanı tam olarak bu görevi yürütemiyor. Bir kenarında Babadağ, bir kenarında Buldan, Kızılcabölük gibi sokakları olan bir çarşı Denizli’nin hem tanıtımına hem de ekonomisine büyük katkı sağlar” dedi.

DSO, “BÜYÜK AVANTAJ GETİRİR”
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ise, “Denizli’de kurulacak olan modern bir çarşı büyük avantaj getirir. Herkes kendi çapında ürünlerini sergileyebileceği böyle bir mekan oluşturulursa, yeri mimari açıdan da dikkat çekecek bir bina Denizli’nin bu anlamda ismini duyurur ve kente büyük katkı sağlar” dedi.

DENİB, “ÇARŞI ŞART”
DENİB Başkanı Süleyman Kocasert de, “Bir yerin kapalı kalması ve atıl vaziyette durması en kötü çözümdür. Denizli tekstil çarşısı için en uygun bina eski alışveriş merkezi gibi. Oluşturulacak bir proje ile Denizli tekstil sektörü başta olmak üzere ilçeler içinde önemli bir tanıtım merkezi olabilir” dedi.

VALİ DEMİR, “DOĞRU BİR PROJE GEREKLİ”
Vali Abdülkadir Demir ise, böyle bir çarşısının şart olduğunu doğru bir projenin her zaman kente büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER