banner249

Askeri birlik kurulması talebi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen askeri kışlaların büyük kentlerden Anadolu kentlerine taşınması konusunda bir açıklama yaparak, “Kışlalardan biz de istiyoruz çünkü Afyonkarahisar, Kurtuluş Savaşı’nın başladığı topraklardır” dedi.

Askeri birlik kurulması talebi
banner240

Konu ile ilgili dernek binasında düzenlediği basın toplantısında askeri birlik isteğini dile getiren Başkan Kumartaşlı, bu isteklerinin sadece maddi açıdan olmadığını kaydetti. Dernek olarak Afyonkarahisar’a bir kışlanın gelmesini herkesten çok kendilerinin istediklerini belirten Başkan Kumartaşlı, “Çünkü biz Türk Silahlı Kuvvetlerinin bağrından kopmuş olan personeli, şehit ailesi ve gazisiyiz. 


Bizim gördüğümüz, askeri kışla denilince insanların aklına direkt maddiyat ve para geliyor. Hayır bu yanlış çünkü askeri birlik peygamber ocağıdır. Peygamber ocağından siz nasıl para kazanmayı düşünürsünüz? Afyonkarahisar’ımıza askeriye gelsin çünkü Afyonkarahisar, Kurtuluş Savaşı’nın başladığı topraklardır. 

Kurtuluş buradan başlamıştır. Kaldı ki siz nasıl maddi olarak görürsünüz? Her basın açıklamasını tek tek okudum, insanların gözünde askeriye, kışla denilince dolar işaretleri oluşmuş, bu bizi üzdü. ‘Askeri kışla Afyonkarahisar'a gelsin. 

Isparta, Denizli, Amasya'daki büyük alay ve tugay seviyesindeki birliklere gidebilmek için insanlar aktarmalı otobüslerle gitmek zorundalar ancak Afyonkarahisar’ımız yolların kesiştiği bir nokta. Asker ziyaretine gelecek olan vatandaşlarımız ülkenin neresinden olursa olsun otobüse bindikleri zaman tek otobüsle Afyonkarahisar’a gelebilir’ diye denseydi bu daha uygun olurdu. 

Afyonkarahisar yolların kesiştiği yer olmaktan ziyade Kurtuluş Savaşı'nın başladığı yer olduğu için burada bir kışlanın olmasını bizler çok istiyoruz. Yetkililerin yaptığı, 'Maddi olarak ilimiz kalkınır' açıklaması bizim görüşümüze göre bu son madde olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER