banner249

Belediyedeki rant iddiaları ülke gündemine taşındı

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem tarafından ortaya atılan Aydın Belediyesi’ndeki rant iddiaları Türkiye gündemine taşındı.

Belediyedeki rant iddiaları ülke gündemine taşındı
banner240

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Belediyesi’nin Aydınlıya ait arazileri imar değişikliği ve takas yöntemiyle rant malzemesi haline dönüştürdüğünü iddia ederek, “Yeşil alan olarak kayıtlı olan ve 30 Mayıs 2012’de yarısı 150 bin TL’ye bir şahıs tarafından satın alınan arsa, 02 Ekim’de imar değişikliği yapılarak ticari alana dönüştürülüyor. 


Nasıl oluyorsa Aydın Belediyesi, bu arazi için belirlenen 1 milyon 144 bin TL bedel için Didimli Müslüm Serhat Polat’a Kemer Mahallesi’nde 2 ve Kuyulu köyünde de 1 adet olmak üzere 3 ayrı arsayla vererek takas yapıyor. Bu arkadaş çok ileri görüşlü bir arkadaşımızmış ki, birden değeri 10 kat artan bir araziyi satın almış. 

Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu'nun Müslüm Serhat Polat'ın 2 günde nasıl milyoner olduğunu veya edildiğini kamuoyu adına açıklamasını bekliyoruz” diyerek, rant iddialarını ortaya atmıştı. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten de, “Takas edilen arazilerinin değerinin 2-3 milyon TL’yi bulabileceğini düşünüyorum. Bizim bunların hiçbirinden haberimiz yok. Sayın Milletvekilimiz Mehmet Erdem’e AK Parti İlçe Başkanı olarak değil, bir Aydınlı olarak teşekkür ediyorum. Aydınlıya pahalıya mal olan bir tezgahı ortaya çıkardı. Bir rant paylaşımı ve rant kavgasını gözler önüne serdi” sözleriyle, iddiaları ortaya atan Erdem’e teşekkür etmişti. 

Aydın Belediyesi tarafından arazisi 150 bin TL’ye kamulaştırılan emekli bankacı Ziya Coşkun, AK Parti’li vekil Mehmet Erdem’e konuyu aktardıktan sonra mağdur olduğunu savunarak iddiaları yargıya taşıdı. Konunun yargıya taşınmasının ardından ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan “Neşter” adlı programda konuk olan Coşkun, Aydın Belediyesi’ndeki rant iddialarının Türkiye gündemine taşınmasını sağladı. 

Maddi olarak sıkıntı çektiği bir dönemde arsasını satmak için belediyeye müracaat ettiğini anımsatan emekli bankacı Ziya Coşkun, “Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Belediye Başkan Yardımcılarına çok sıkıntıya düştüğümü ifade ederek, bu arsa sorununun çözülmesi için talepte bulundum. Kendi aralarında 150 bin TL gibi bir fiyat belirlediler. 

O dönem kabul etmekten başka çarem yoktum. Para veremeyeceklerini bunun yerine belediyeye ait siteden 2 adet daire verebileceklerini söylediler. Daha sonra benim arsamın ikizinin daha yüksel bir belle belediye tarafından kamulaştırıldığını duydum. Bir elmanın yarısını 150 bin TL’ye diğer yarısını 11 kat fazla bir bedelle 1 milyon 144 bin TL’ye satın alıyor. Bu işlem de 1 günlük satışla gerçekleşiyor. Bunu öğrenince şok oldum. Araştırdığımda söylenenlerin doğru olduğunu gördüm. 

Aydın Belediyesi fırsatçılık yaptı ve arsamı değerini on birde birine kapattı. Bu yerler birbirinin aynısı olan iki arazi. Durum böyle olunca çok üzüldüm. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum” dedi. 

Canlı yayına bağlanarak cevap hakkını kullanan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Vatandaşın kendisinin belediyeye müracaat ettiğini anımsatan Çerçioğlu, ikinci kamulaşma işleminin mahkeme tarafından belirlenen fiyat üzerinden gerçekleştirildiğini savundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER