banner249

Aşçılar Bayramı göz doldurdu

marmaris'teki aşçılar bayramı kutlamaları renkli görüntüler oluşturdu.

Aşçılar Bayramı göz doldurdu
banner240
Türkiye Aşçılar Federasyonunun desteğiyle Güney Ege Marmaris Aşçılar Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Aşçılar Bayramı, 19 Mayıs Gençlik Meydanı;nda kutlandı.

Kutlamalara Türkiye;nin değişik bölgelerinden çok sayıda usta aşçı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin Aşçılık Bölümü;nde öğrenim gören öğrenciler katıldı.

Kortej ile başlayan kutlamada lezzet ustaları, Muğla Belediye Bandosu;nun çaldığı marşlar eşliğinde Ulusal Egemenlik Caddesi;nden Atatürk Anıtı;na kadar yürüdü. Anıta çelenk sunan grup, İstiklal Marşı;nı okudu.

Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıkgöz, yaptığı konuşmada, ilki 15 yıl önce Alanya;da kutlanan Aşçılar Bayramı;nın o günden beri değişik yerlerde kutlanmaya başladığını söyledi.

Türk aşçıların mesleğini başarılı şekilde yaptığını anlatan Açıkgöz, bu tür kutlamalarla Türk mutfağını ve aşçılarını tanıtma fırsatı elde ettiklerini kaydetti. Güney Ege Marmaris Aşçılar Derneği Başkanı Alaattin Çağlar ise meslektaşlarıyla bir araya gelerek, Türk mutfağını tanıtmak için sektör profesyonelleri ve turistleri içine alan bir etkinlik gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Halk oyunları gösterisinin yapıldığı kutlamalarda, açılan stantlarda katılımcılara ikramlarda bulunuldu. Ayrıca, düzenlenen aşçılık kurslarında başarılı olanlara sertifikaları verildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER