banner249

Kan bağışına vekillerden destek

sosyal yardım derneği olan beşir derneğinin bayramyeri meydanında ki “bir damla bin umut” sloganı ile açtığı kan bağışı standını milletvekilleri ziyaret etti.

Kan bağışına vekillerden destek
banner240




Ülke çapında 237 noktada kan bağışı kampanyasını sürdüren Beşir Derneği, 25 bin ünite kan bağışı için yola çıktı. Denizli Bayramyeri Meydanında vatandaşların kan vermesi için stant kuran Beşir Derneği, standında TBMM’den gelen ziyaretçilerini ağırladı. Kan Bağışı standını Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Milletvekili Bilal Uçar ziyaret etti.

Beşir Derneği, 2012 yılında sadece İstanbul’da 10 bin ünite kan toplamış. 2012 yılında İstanbul’da gerçekleştiren kan bağışı bu yıl tüm ülke çapında gerçekleştirilecek. Beşir Derneği Başkanı Ali Ulvi Örmeci, ziyaretlerden memnun olduğunu belirterek, “Beşir Derneği, her ihtiyaç sahibinin ihtiyacını karşılamak için tüm alanlarda var gücüyle çalışmaktadır. Paylaşmak mutluluktur.

İnsan hayatının kurtulmasına vesile olacak kan bağışı, bir insanı mutlu etmeye ve o mutluluğu kendi içimizde yaşamaya en güzel örnektir. Bu düşünce doğrultusunda Kızılay ile birlikte İstanbul’da geçen yıl kan topladık. Kan bağışı çok önemlidir. Ülkemizde her yıl 2 milyona yakın kan ihtiyacı oluşmaktadır. Bu ihtiyaç çoğunlukla acil durumlarda hasta yakınlarından sağlanmaktadır. 18-65 yaş arası olan bulaşıcı hastalığı veya riski olmayan 50 kg üzeri her sağlıklı insan kan bağışlayabilir” dedi. Beşir Derneği ülke genelinde 237 noktada kan bağışı kampanyasını sürdürecek. Derneğin 25 bin ünite kan toplama hedefi var.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER