banner249

Bu köye en ileri teknolojiye sahip güvenlik kameraları takıldı

saruhanlı ilçesine bağlı 765 nüfuslu adiloba köyüne, ileri teknolojiye sahip 14 kablosuz güvenlik kamerası yerleştirildi.

Bu köye en ileri teknolojiye sahip güvenlik kameraları takıldı
banner240
Kaymakamlık tarafından "Belde ve Köylerde İnternet Tabanlı Güvenlik Amaçlı İzleme ve Kayıt Sistemi" kurulmasına yönelik başlatılan proje kapsamında, Adiloba köyüne de güvenlik kameraları kuruldu.

Köy muhtarı Osman Pala, gazetecilere yaptığı açıklamada köyde ilçe jandarma komutanlığınca tespit edilen giriş-çıkışlara ve köy meydanına 14 kablosuz güvenlik kamerası kurulduğunu belirtti.

Araç plakası okuma özelliğine de sahip olan kameralarda gece görüş özelliği de bulunduğunu ifade eden Pala, görüntülerin İlçe Jandarma Komutanlığı ve Köy Muhtarlığı;ndaki ekrandan canlı izlenebileceğini belirtti.

Öte yandan söz konusu proje kapsamında Saruhanlı;da şu ana kadar 13 beldeden 10;unda ile 29 köyün 7;sinde güvenlik kamerası kurulumunun tamamlandığı, bunlar için toplam 800 bin lira harcama yapıldığı öğrenildi.

ASAYİŞ İSTATİSTİKLERİ
Sınırları 830 kilometrekarelik alanı kapsayan Saruhanlı;nın 2012 yılı sonu itibariyle nüfusu 54 bin 160 olarak kayıtlara geçti.

Nüfusun yüzde 72;sine tekabül eden 38 bin 379 kişi belde ve köylerde, 15 bin 781 kişi ise ilçe merkezinde ikamet ediyor.

Manisa İl Jandarma Komutanlığı;nın 2007-2011 yılı verilerine göre, Saruhanlı kişilere karşı işlenen suçlarda 980 olay ile il genelinde ikinci, mala karşı işlenen suçlarda ise 268 olay ile sekizinci sırada yer alıyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER