banner249

Altın sözcükler

Kişisel Gelişim Uzmanı Enver Nugay, insanları umutlandıran kelimeleri altın sözcükler olarak ifade ederken, “bu kelimelere hayatımızda yer verelim” dedi.

Altın sözcükler
banner240

Eğitime destekte sınır tanımayan Denizli Belediyesi, Tarihi Balcı Evi’nde yüzlerce kursiyere ücretsiz kişisel gelişim eğitimi veriyor. Kişisel Gelişim Uzmanı Enver Nugay, Balcı Konağı’nda ücretsiz olarak düzenlenen kursta kuantum, etkili hafıza teknikleri ve toplum önünde konuşma konuları hakkında bilgi aktardı. 


Kursta öğrendikleri bilgilerin yaşamlarının her alanında kendilerine yardımcı olduğunu ifade eden kursiyerler, böyle faydalı kursları kendileriyle buluşturdukları için Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür ettiklerini söylediler. Kasım ayının ilk haftası başlayan ve Ocak ayının son haftası tamamlanacak kurslar, 3 farklı gruplar halinde 200 kursiyerin katılımıyla devam ediyor. 

BU SÖZCÜKLERİ HAFIZANIZDAN SİLİN ATIN 
Enver Nugay, olumsuzluk içeren sözcüklerin kullanılmasından vazgeçilmesi gerektiğini kaydettiği derste, 'Belki, hayır, yapamam, imkansız, bilmiyorum, kararsızım ve sonra kelimelerini kullanmayı artık bırakmalıyız. Bu sözcükler, kararsızlık, başarısızlık, olumsuzluk içeriyor. Biz sözcüklerimizle konuştuğumuz insanların düşüncelerini etkileyebiliriz. Bu sözcükleri hayatımızdan söküp attığımız anda başarıya giden yolu keşfetmiş oluruz. Bir de bunların etkili olabilmesi için bunları silip atın diyen kişinin de güncel yaşamında kullanmaması gerekir' dedi. 

İŞTE ALTIN SÖZCÜKLER 
Hayatımızdan silip atacağımız kelimeler yerine insanları umutlandıran, olumsuzluk içermeyen, yapıcı kelimelerin seçilmesi gerektiğini kaydeden Nugay, 'Yapamam yerine yapabilirim kullanılabilir. Zaman oluşturabilirim, kesinlikle, neden olmasın, öğrenebilirim, bu defa oluyor ve şimdi kelimelerini kullanmalıyız. Bunların hayatımızı ve hitap ettiğimiz kişiler üzerindeki etkisini kısa sürede görebiliriz' dedi. Derste, daha önce toplum önünde hiç konuşmamış bir kursiyer aldığı eğitimin ardından konuşmacılara hitap etti. Kursiyer Nugay'a üzerinde 'Bir Düşün Olsun' yazılı hediye verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER