banner249

Albaraka KOBİ’nin ilk durağı Denizli

Albaraka, büyükişler başaran yerel ekonominin kahramanları Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerle(KOBİ) buluştu. Banka, KOBİ’lerle Elele Yerelden Küresele” toplantılarının ilkini Denizli’de gerçekleştirdi.

Albaraka KOBİ’nin ilk durağı Denizli
banner240

Toplantıya, Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Atıf Bir, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin, Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Albaraka Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, Genel Müdür Yardımcısı Bülent Taban ve çok sayıda KOBİ temsilcisi katıldı.


Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Atıf Bir’in yönettiği toplantının, açılış konuşmasını Albaraka Genel Müdürü Fahrettin Yahşi yaptı.Yahşi, yaptığı konuşmada, bugünün yerel firmaları olan KOBİ’leri, küresel firmalara dönüşüm sürecinde kol kola yürüyerek desteklediklerini söyledi. 

Bu amaçla KOBİ Buluşmaları aracılığıyla KOBİ’lerin ihtiyaç duydukları bilgiyi, tecrübeyi, ürün ve hizmetleri ayaklarına getirdiklerini belirten Yahşi, şöyle devam etti: “KOBİ Buluşmalarında Albaraka olarak gayemiz, reel sektörde konusunda uzman, yetkin kişilerle KOBİ’lerin bir araya gelmesini sağlamak. 

KOBİ’lerimizin büyüyüp Kurumsal Lig düzeyindeki yüksek kalibreli firmalar seviyesine çıkabilmesi, kabuğunu kırıp yerel yapıdan küresel bir firmaya dönüşebilmek için nakit döngüsünü ve finansman ihtiyacını sağlıklı yürütebilmesi ve ürünlerini dünyaya pazarlayabilmesi gerekir.” 

Banka olarak her koşulda ekonominin can damarı KOBİ’lerin gelişimine ve ekonomik kalkınmaya desteklerini öncelik olarak kabul ettiklerini belirten Yahşi, “Bankamız 2013 yılında topladığı fonların %96’sını kullandırarak ekonomiye güçlü katkısını devam ettirmiştir. 

Albaraka, KOBİ ve bireysel bankacılık ağırlıklı büyüme rotasında hedeflerini tutturmuş, aktiflerinde ve toplanan fonlarda sektörün üzerinde bir büyümeye imza atmış; sektörde kâr marjlarındaki daralmaya karşın kârını artırma başarısını göstermiştir” diye konuştu.

Yıllardır küçük ve orta ölçekli işletmelerle çok yoğun bir ilişki içinde olduklarını hatırlatan Yahşi, şunları kaydetti: “Önümüzdeki dönemde KOBİ’lerin sadece finansal gereksinimlerinin değil, aynı zamanda yönetsel ve finansal danışmanlık gereksinimlerinin de artacağı kanaatindeyiz. Bu sebeple, 2014 yılında, özellikle büyütülebilir ve geliştirilebilir KOBİ’lere danışmanlık ve deneyim aktarmaya yönelik çalışmalarımızı da sürdüreceğiz. Aynı zamanda KOSGEB ve Kredi Garanti Fonu gibi destek kuruluşlarıyla olan ilişki ve işbirliğimizi önümüzdeki dönemde artırarak devam ettireceğiz.” 

KOBİ’LERE ÖZEL PORTAL
Albaraka Genel Müdür Yardımcısı Bülent Tabanise önümüzdeki 5 yıllık süreçte kaynaklarının önemli bir bölümünü KOBİ’lere aktaracaklarını söyledi. Albaraka olarak KOBİ’lerin yapısına uygun, ihtiyaçlarına odaklanmış bir ürün geliştirme ve yönetme süreci içinde olduklarını belirten Taban,“Biz banka olarak büyük bir dönüşüm içindeyiz. Reel sektör firmaları olarak sizin de sürekli bir dönüşüm içinde olmanız gerekiyor” dedi.

2014 yılının ilk çeyreğinde lansmanını yaptıkları KOBİ Hizmet Paketleriyle, KOBİ’lere daha kaliteli ve yapılarına göre daha ekonomik hizmetler sunmaya başladıklarını belirten Taban, “Albaraka olarak inovasyon çalışmalarına önem veriyor ve işimize yenilik katmaya çalışıyoruz. 

2014 ve 2015 yılları KOBİ Bankacılığında inovasyonlara imza atacağımız yıllar olacak. Bu yıl içinde KOBİ’lere özel portal açarak yeni bir kanal üzerinden fayda sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu. Albaraka, yoğun ilgi ve katılımla gerçekleşen “KOBİ’lerle Elele Yerelden Küresele” toplantılarını, Konya, Gaziantep, Adana ve Kayseri’de dedüzenleyecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER