banner249

Hastane inşaatına mühür!

Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Efeler ilçesindeki iki devlet hastanesinde devam eden ek bina inşaatları mühürlendi.

Hastane inşaatına mühür!
banner240

Kamu Hastaneleri Birliği, mühürleme işlemiyle ilgili olarak inceleme başlattı. Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından merkez Efeler ilçesindeki Aydın Atatürk Devlet Hastanesi ile Aydın Devlet Hastanesi'nin yan kısımlarına ek bina inşaatlarına kısa bir süre önce başlanmıştı. 


Atatürk Devlet Hastanesi ve Aydın Devlet Hastanesi’nde devam eden ek bina inşaatları bu sabah erken saatlerde Efeler Belediyesi ekipleri tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlendi. Çalışmalarına ara verilen hastane ek bina inşaatlarına, “Ruhsat ve eklentileri alınmadan, Belediyeden izinsiz olarak inşaat yapıldığından 3194 sayılı İmam Kanunun 32. Maddesine göre inşaat mühürlenerek, tutanak tanzim edilmiştir” ifadelerinin yer aldığı tutanaklar asıldı. 

Her biri 3 bin 88 metrekare olarak planlanan ek binaların tamamlanmasının ardından, günde yaklaşık 3 bin poliklinik hizmeti veren her iki hastanede de polikliniklerin rahatlatılması planlanıyordu. Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mehmet Özkan, Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki ek bina inşaatının tamamlanmasının ardından depreme dayanıksız olduğu tespit edilen eski poliklinik binasının yıkılacağını açıklamıştı. 

“RESMİ VEYA ÖZEL FARK ETMEZ”
Hastanelerdeki ek bina inşaatlarının Efeler Belediyesi tarafından mühürlendiğini açıklayan Belediye Başkanı Mesut Özakcan, “Bir inşaat ruhsatsız, izinsiz ve kaçak olarak yapılıyorsa resmi kurum veya özel şahıs farkı olmaksızın mühürleme işlemi yapılır” dedi. Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yetkilileri ise, mühürleme işlemiyle ilgili teknik incelemenin devam ettiği ve gerekli görülmesi halinde Aydın Valiliği aracılığıyla bir açıklamanın yapılacağını belirttiler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER