banner249

Ahilik bizlere ecdadımızdan gelen bir mirastır

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ahilik Haftası dolayısıyla Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol ile birliğe bağlı oda başkanları ve yönetimlerini kabul etti. Başkan Zolan, Ahiliğin yüzlerce yıllık geleneğiyle Türk kültürü için büyük bir değer olduğunu belirtti.

Ahilik bizlere ecdadımızdan gelen bir mirastır
banner240

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, birliğe bağlı oda başkanları ve yönetimleri ile Denizli Ticaret İl Müdürü Abdullah Hasyıldırım, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. 


Başkan Zolan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Ahiliğin yüzlerce yıllık geleneğiyle Türk kültürü için büyük bir değer olduğunu söyledi, Başkan Zolan, “Ticaretimizdeki bugünkü standartların temeli ahilik kültürüyle ortaya çıkmıştır. Tüketici hakları, esnafın birbirine saygısı, kaliteli iş yapma, yüksek zanaata ulaşma, toplumda ticaret ahlakı gibi kazanımları en üst seviyeye çıkaran ahilik anlayışımız bizlere ecdadımızdan gelen bir mirastır” dedi. 

“BAŞARIDA AHİLİK ANLAYIŞININ BÜYÜK PAYI VAR” 
Ahilik kültürünün Denizli tarihine net bir şekilde damga vurmuş köklü bir gelenek olduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Denizlimizin ticarette elde ettiği başarıda ahiliğin büyük payı vardır. Ahilik anlayışının sağlam temellerinde yükselen Denizli ekonomisi inşallah çok daha iyi noktalara gelecektir” diye konuştu. 

Denizli esnafının Ahilik duruşunu her zaman gösterdiğini belirten Başkan Zolan, şunları söyledi: “Esnaflıkta güven, itibar, kalite, saygı ve sevgi çok önemli. İnşallah bu güzellikler devam edecek. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de ahilik değerimize sahip çıkarak ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Ahilik haftamız hayırlı olsun.” Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol ise ahilik ve esnaflık kültürüne verdiği önem dolayısıyla Başkan Zolan’a teşekkür etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER