banner249

Acıpayam adalet sarayının temeli atıldı

Acıpayam Adalet Sarayı’nın Temel atma töreni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Acıpayam adalet sarayının temeli atıldı
banner240

 Acıpayam Adalet Sarayı temel atma törenine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Denizli Valisi Abdulkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, Denizli Büyükşhir Belediye Başkanı Osman Zolan, Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, Acıpayam Belediye Başkanı Dr.Hulusi Şevkan, Çevre Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, Daire ve Kurum Amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende ilk sözü alan işadamı Ethem Sancak Acıpayam’a yabancı olmadıklarını belirterek Acıpayam ovasında Avrupa’nın en büyük süt üretim tesisi olan Ata Sancak süt işletmesini işlettiklerini söyledi ve Acıpayam’ı çok sevdiklerini söyledi. Sancak: “Acıpayam Adalet Sarayının yapımında elimizi taşın altına koyduk ve yapımını üstlendik. En kısa sürede Acıpayam Adalet Sarayı’nı bitirerek Acıpayam halkının hizmetine sunacağız. Adalet Sarayını Selçuklu mimarisine uygun halde inşa edeceğiz” dedi ve hayırlı uğurlu olmasını diledi.


 Törende söz alan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Acıpayam’ın ilçeden modern bir şehre doğru yürüdüğünü belirten Zolan: “Büyükşehirle birlikte Acıpayam’ın büyümesi daha da hızlanacaktır. Acıpayam Adalet Sarayının projesini gördüğümüzde Acıpayam’a yakışan bir yapı olduğunu görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın ardından söz alan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil: “Hiçbir zaman Acıpayam’ı unutmadım her zaman Acıpayam’ı hatırladım. Ben Acıpayamlıyım ve depocu Halil’in oğluyum. Sizden farklı değilim. Tüm tahsil hayatım Acıpayam’da geçti. Geçen yıl Acıpayam adliyesini ziyaret ettim ve Acıpayam’a yakışmayan bir yer olduğunu gördüm. Sayın Başbakanımızla görüşmemde Acıpayam’a Adalet Sarayın yaptırmak istediğimizi belirttim.

 İşadamı Ethem Sancak’ın da katkılarıyla bu aşamaya geldik. Beni kırmayarak buraya kadar gelen Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a teşekkür ederim. İnşallah en kısa sürede temelini attığımız Adalet Sarayının açılışını yapmak için geliriz” Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: “Desteklerinden dolayı Ethem Sancak beye teşekkür ediyorum. Acıpayam hayvancılıkta başkent konumuna geldi. Acıpayam’da üretilen süt Avrupa’nın en iyisi. Acıpayam gelişiyor, Denizli gelişiyor, Türkiye gelişiyor. Türkiye Dünyanın en büyük köprülerini yapıyor. Türkiye en büyük havalimanını yapıyor. Türkiye ortalama insan ömrünü arttıran birinci ülke oldu. Dünyada milyonlarca insan işini kaybederken aynı dönemde Türkiye’de 6 Milyon kişi yeni iş sahibi oldu. Acıpayam hızla gelişen büyük bir ilçe. Sayın Adalet Bakanımızla Acıpayam’ın içinden geçerken gördük değişimi. Belediye Başkanımız Dr. Hulusi Şevkan’a çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Acıpayam’da yapımına başladığımız Adalet Sarayını Denizli kıskanacak. Adalet Sarayının Acıpayam halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı konuşmada:

 “Acıpayam’da bugün çok önemli bir hizmetin başlangıcını yapıyoruz. İnşaatın kazasız belasız tamamlanmasını ve Acıpayam halkına adil bir şekilde hizmet etmesini temenni ediyorum. Bu eser Sayın Başbakanımız, Sayın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcımız ve işadamı Ethem Sancak’ın eseridir. Ülkemizin birçok yerinde Adalet saraylarımız okullarımız hayırsever vatandaşlarımız sayesinde hizmete açılmaktadır. Ramazan ayınızın sıhhat içinde geçmesini daha nice Ramazan’larda erişmemizi Allah’tan niyaz ediyorum.Adalet Sarayımızın Acıpayamımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi. Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar ve Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Müsteşar Kenan İpek ve Denizli Valisi Abdulkadir Demir'e hediyelerini takdim etti. Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER