banner249

7’nci şura sona erdi!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Başbakan Başdanışmanı Binali Yıldırım, ilgili bakanlık yetkilileri, müsteşarlar, bürokratlar ve genel müdürlerin katılımıyla Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası düzenlendi.

7’nci şura sona erdi!
banner240

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğini yaptığı 365 Oda ve Borsa başkanlarının katılımıyla gerçekleşen şurada, Denizli'den Denizli Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Buldan Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen, Acıpayam Ticaret Odası Başkanı Mehmet Sürücüoğlu ve Tavas Ticaret Odası Başkanı Saffet İnamlık hazır bulundu.


 7 bölge ve 3 büyük ilin ayrı ayrı sunum yaptığı şurada Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi, Ticaret Odaları Konseyi, Sanayi Odaları Konseyi, Ticaret Borsaları Konseyi ile Deniz Ticaret Odaları Konseyi de kendilerine ait sorunları ve çözüm önerilerini hükümetle paylaştılar.

 Şura ile ilgili değerlendirme yapan Başkan Necdet Özer, 7. Ticaret ve Sanayi Şurası'nda ele alınan ticaret ve sanayinin önündeki engeller, bölgesel sorunlar ve bunlara ilişkin çözüm önerilerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilgili bakanlar ve bürokratlara aktarıldığını belirtti. Bu çalışma ile ekonominin adeta röntgeninin çekildiğini vurgulayan Özer, "Bu şurada ele alınan hususlar, kamu-özel sektör işbirliğine yeni bir ivme kazandırarak, ekonominin büyümesine destek verecektir. Çünkü, önceki sektörel şuralarda gündeme getirilen çeşitli konularda sağlanan ilerlemeler, reel sektörün ve ekonominin büyümesini sağlamıştır." dedi.

 -Cumhurbaşkanlığı seçimi
- Cumhurbaşkanlığı seçimini de değerlendiren Başkan Özer, iş dünyası olarak huzur ve istikrardan yana olduklarını belirterek, "Dünyanın bazı bölgelerinin yanı sıra ülkemize komşu ülkelerdeki bazı olumsuzlukların yaşandığı bir dönemde ülkemizde Cumhurbaşkanlığı seçimlerini gerçekleştireceğiz. Ülkemizde ekonomik ve siyasi istikrar önemlidir. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk kez doğrudan halkın oylarıyla yapılacak olması ayrı bir önem taşımaktadır.

 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Denizlili hemşehrilerimizin oylarını kullanmaları konusunda gereken hassasiyeti göstermelerini, seçimlerin ilimiz, bölgemiz ve ülkemize barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum." dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER