banner249

6 ayda 16 milyonluk yatırım!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, kurulduğu ilk 6 ayda merkez dışındaki 17 ilçede 121 kilometreden fazla içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşeyerek, 16 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdi.

6 ayda 16 milyonluk yatırım!
banner240

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesinde kurduğu Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü çalışmalarını sürdürüyor. 31 Mart tarihinden itibaren yapılanmasını tamamlayan müdürlüğün, 364 personel, 186 araç ve iş makinesi ile çalışmalarını gerçekleştirdiği açıklandı. 


DESKİ'nin ilk 6 ay içerisinde merkezde yaptığı çalışmalar dışında, 17 ilçede toplam 12 bin 550 arızaya baktığı, bu kapsamda, 9 bin noktada içme suyu şebeke arızası, 2 bin noktada atık su şebeke arızası, bin noktada elektrik arızası,150 noktada içme suyu pompa arızasının tespit edilerek onarıldığı ifade edildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yerel seçimlerin ardından kısa sürede kurulumunu tamamlayan DESKİ'nin vakit kaybetmeden hem il merkezinde hem de ilçelerde olmak üzere kentin en ücra köşelerine kadar kapsayan bir alanda çalışmalarına başladığını kaydetti. 

Büyükşehir kazanımlarını anlatmak için düzenlenen ilçe gezileri sırasında her bölgenin tüm ihtiyaçlarını tespit ettiklerine dikkati çeken Başkan Zolan, "Kentin tüm ihtiyaçlarını daha önceden bilmemiz bize büyük avantaj sağladı. Kurulumunu kısa sürede tamamlayan Genel Müdürlüğümüz Denizli geneline hizmet vermeye başladı. 

Sadece merkez dışında bulunan ilçelerimizde günde ortalama 70 arızanın onarımı yapıldı. 17 ilçede günlük ortalama 700 metre yeni şebeke hattı döşendi" dedi. Denizli merkez dışında bulunan 17 ilçeye 6 ayda 16 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldığını vurgulayan Başkan Zolan, "Çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Hedefimiz Denizli merkezde yapılandırdığımız alt yapı modelini tüm ilçelerimizde uygulamak" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER