banner249

;Ağaç Kesme, Fidan Dik; kampanyası

muğla'da orman bölge müdürlüğü tarafından yılbaşı için ormanlık alanlardan ağaç kesilmesini önlemek amacıyla ''ağaç kesme, fidan dik'' kampanyası başlatıldı.

;Ağaç Kesme, Fidan Dik; kampanyası
banner240
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Fidanlık Müdürü İzzet Bolatkıran, yılbaşı için çam ağacı kesen vatandaşları ağır cezaların beklediğini söyledi.

Yılbaşında ağaç kesimini önlemek amacıyla kampanya çerçevesinde yaklaşık 5 bin fıstık çamı fidanı dağıtılacağını belirten Bolatkıran, ;;Vatandaşlarımıza, ağaç kesimini önlemek için ücretsiz fidan dağıtıyoruz. Vatandaşlarımız Orman İşletme Müdürlüklerinden ücretsiz temin ettikleri fidanları Noel gecesinde süsleyerek ertesi günde toprakla buluşturacaklar. 5 bin fidanı halkımıza ücretsiz olarak 31 Aralık;a kadar dağıtacağız;; dedi.

Temel amaçlarının yılbaşı çamı adı altında ormandan ağaç kesilmesini önlemek olduğuna işaret eden Bolatkıran, ;;Şuanda bölgemizdeki ormanlarda görevli ekiplerimiz artırıldı. Ormanlarda koruma çalışmalarımız daha da artırıldı. Vatandaşlar halen ormanlardan ağaç kesmeye devam ederse, bu suçu işleyenler cezasını çekecek;; diye konuştu.

Sınırsızlık Meydanı;nda dağıtılan ücretsiz fıstık çamı fidanlarından alan vatandaşlar ise kampanyanın ormanları koruma açısında oldukça anlamlı olduğunu anlatarak, aldıkları fidanları yılbaşı gecesi süsleyeceklerini daha sonra da yeni yılın ilk günü bu fidanı dikeceklerini ifade ederek, yetkililere teşekkür etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER