banner249

Sigara yasağı çay satışlarını artırdı

 Kıraathanelerin kapalı alanlarda sigara yasağının başlamasıyla beraber çay satışların da artış olduğu yapılan araştırmalarla belirlendi.

Sigara yasağı çay satışlarını artırdı
banner240

Aydın Bakalar Odası Başkan Yardımcısı İbrahim Ertekin, Ülke genelinde 19 Temmuz 2009 tarihinden bu yana kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerde ve lokantalarda da, sigara içme yasağını yasal bir zorunluluk haline gelmesiyle Aydın da sigara içenlerin sayısında azalma olduğunu ifade etti.

Yapılan yasakla beraber çay satışlarının arttığını belirten Ertekin, “Ülke genelinde kapalı alanlarda sigara yasağı uygulanmasıyla birlikte Aydın'da sigara içenlerde ciddi şekilde azalma görüldü. Daha öncelerde toplu taşıma araçlarında, hastanelerde okullarda tüm kapalı mekânlarda herkes çok rahat sigara içilebiliyordu. Sigara içmeyenler de bundan çok rahatsızlık duyuyordu ve sigara içenlerden daha çok etkileniyordu. Sigara içme yasağı kanunu çıktıktan sonra gerek Aydın da gerek ülke genelinde bu kanuna karşı saygı duyulduğu gibi uyuldu. Genel anlamda bakıldığın da herkes bu uygulamadan memnun durumdadır” diye konuştu.

Kıraathane işletmecileri de sigara yasağının yürürlüğe girmesiyle çay satışlarında artış olduğu, kıraathanelerin içinde sigara içilmediğinden içerisi sigara kokmadığı gibi tavan ve yan duvarların da sigara dumanı ile sararmadığını, sık sık badana ve boya derdi olmadığını dile getirdi.
 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2016, 09:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER