banner249

Şaşılıktan ameliyatla kurtulmak mümkün mü?

3 yaşındayken şaşılık ameliyatı geçiren Kadriye Girgin (12), artık sağlıklı görebiliyor. Son kontrolünde görmesinin en üst seviyede olduğu tespit edilen Kadriye Girgin’in doktoru Özlem Polatlı, “İlk hastalarımdan olan Kadriye, tedavi ve düzenli takip sayesinde göz sağlığına kavuştu. Şaşılıkta erken tanı önemli diyerek vurgu yaptı.

Şaşılıktan ameliyatla kurtulmak mümkün mü?
banner240

Kadriye Girgin’in 3 yaşındayken şaşılık şikâyetiyle gelen ilk hasta olduğunu söyleyen Op. Dr. Özlem Polatlı, “Bize geldiğinde gözlük takıyordu. Fakat gözlük takmasına rağmen düzelmeyen bir şaşılık durumu vardı. Başarılı bir operasyonla gözlerinde ki şaşılığı düzelttik. Kadriye 12 yaşında bu zamana çerçevesinde hiç göz kayması saptamadık. Son kontrollerinde görmesinin çok iyi derecede olduğu belirlendi” dedi.

AMELİYAT YAPILMASAYDI TEK GÖZ İLE YAŞAYACAKTI
Kadriye ameliyat olmasaydı sadece tek gözünü kullanabileceğini dile getiren Dr. Polatlı, “Kadriye Girgin’e eğer ameliyat yapmasaydık bir gözü az görecek veya hiç görmemiş olacaktı, En önemlisi, sosyal hayatında yaşamak istemediği durumlarla karşılaşacaktı”dedi.

İLK 3 AYDAKİ GÖZ KAYMALARI NORMAL Mİ?
Bebeklerde ilk üç aya kadar olan göz kaymalarının normal olduğunu dile getiren Dr. Polatlı, “Bu kaymalar kas gelişimininden kaynaklanıyor. Bebekte şaşılığın sürmesi durumunda 1 yaşından sonra mutlaka ameliyat olması gerektiğini ifade eden Dr. Polatlı, “Eğer kayma doğuştansa ve gözlükle düzelmiyorsa yapılacak ameliyatla düzeltiyoruz. Eğer ara ara kayma varsa, çocuğun kas gelişimi tamamlansın diye 4 yaşına kadar bekliyoruz” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2016, 12:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER