banner249

Denizli’de akıl almaz hırsızlık

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir camiyi iki ay arayla üçüncü kez soyarlarken, çelik kasayı açamayan hırsız ya da hırsızlar, kasada bulunan paraları öyle bir yöntemle çaldılar ki!

Denizli’de akıl almaz hırsızlık
banner240

 Pamukkale’nin Kuşpınar Mahallesi’nde Hacı Hasanfeyzi Efendi Camii iki ay içinde üçüncü kez hırsızların uğrak yeri oldu. Daha önce cami tuvaletlerinin camlarını kıran hırsızlar, bir süre sonra caminin giriş merdivenin altında bulanan güvenlik kameralarının kayıt cihazlarını da çalarak kayıplar karıştı. Daha önce üç kez hırsızın girdiği camide toplanan yardım parası için çelik kasa yerleştirilirken, çelik kasadaki paralar hırsızlar tarafından akıl almaz bir yöntemle çalındı. Çelik kasayı açamayan hırsız ya da hırsızlar, kasanın üst kısmında içine para atılması için açılan delikten de paralara ulaşamayınca yine camiye ait elektrikli süpürgesini çalıştırıp kasanın içindeki parayı çekerek soydular. 

HIRSIZLAR KOMBİYİ BİLE ÇALMIŞLAR
Hırsızlar geç saatlerde caminin penceresinin camını kırarak içeriye girdi. Camı ayakları ile kıran hırsızlar daha sonra içeri girerek, camide ısınmak için kullanılan kombiyi söküp aldı. Kombinin tesisatlarının zarar görmesin diye de büyük bir titizlikle çalışan hırsızlar, doğal gazı, elektriği kestikten sonra kombiyi de yanlarına alarak olay yerinden uzaklaştı. Sabah namazı için camide gelen imam oalyı fark ettikten sonra polise bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, olay yerinde parmak izi alarak hırsızların parmak izini bulmaya çalıştı.

İki ay içinde üçüncü kez camiye giren hırsızların camilerine zarar verdiklerini belirten Yaşatma Derneği Yöneticisi Nevzat Çınar, "İlk girdiklerinde kapılar açık olduğu için kapıları kapatmıyorduk. Diyanetin emri ile kapılar hep açık kaldı. Kapının açık olmasından faydalanarak içeri giren hırsızlar ellerini kollarını sallayarak hırsızlık yapmaya devam ediyorlardı. Güvenlik kameralarını söküp çalıyorlardı. Sonrasında ise yardım paralarının atıldığı çelik kasayı soymuşlar. İki ay önce emniyete bildirdik, emniyet de ‘siz kendiniz kameradan inceleyin, kim yaptıysa ona bakın’ diyerek bizlere bıraktı. Hırsız ya da hırsızlar iki gün önce bir daha geliyor. Camı kırarak, içeri giriyor. İçeride kombiyi çalıyor, elektriği kesiyor, sonra gene kasadaki paraları çekip gidiyor" diye konuştu.


 

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2016, 12:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
VATAN
VATAN - 7 yıl Önce

HIRSIZLIK YAPAN KİŞİLER YÜZDE YÜZ EROİN BAGIMLISI KİŞİLERDİR BİR BAŞKALARI OLAMAZ DEVLET EL ATMASI LAZIM BU İŞE

Ömer coşkun
Ömer coşkun - 7 yıl Önce

Adamlar işi biliyor

SIRADAKİ HABER