banner249

Pamukkale tıbbı aromatik bitkilerin merkezi olacak

Denizli’de İyi Parti Pamukkale İlçe Belediye Başkan Adayı Türkay Berberoğlu, başta kekik olmak üzere tıbbı ve aromatik bitkilerin yoğun olarak üretildiği Kurtluca ve Güzelpınar mahallelerini ziyaret etti. Berberoğlu, ‘İki mahallemizi merkez kabul edip kooperatifleşmeye destek vereceğiz. Bölgedeki üreticimiz ürettiklerinden zarar etmeyecek” dedi.

Pamukkale tıbbı aromatik bitkilerin merkezi olacak
banner240

Berberoğlu, ‘Kekiğin başkenti Pamukkale ilçesinde ürettiğinden zarar eden üretici haklı tepkisini gösteriyor’ dedi.

Yıllardır sahipsiz kalan mahallelerde mahalle sakinleriyle bir araya gelerek sorunları dinlemeye devam ettiğini belirten Pamukkale İlçe Belediye Başkan adayı Türkay Berberoğlu, “Seçim çalışmaları kapsamında başta kekik olmak üzere tıbbı ve aromatik bitkilerin yoğun olarak üretildiği Kurtluca ve Güzelpınar mahallelerini ziyaret ettim. Artan girdi maliyetlerine rağmen, her şeyi göze alarak üretim yapmaya devam eden çiftçilerimizin ne yazık ki ürettiği kekiği, adaçayı, lavantası elinde kalmış. Her şeyin fiyatı kat kat artarken, kekik üreticisinin ürettiği kaliteli kekiğin fiyatı düşmüş.

DÜŞÜK FİYATA RAĞMEN KEKİĞİ ALANDA YOK SORANDA YOK

Hiç kimse bu güne kadar gelip çiftçinin halini çektiği sıkıntıları da sormamış. Ziyaret ettiğim her ev, konuştuğum her mahalle sakini aynı sorunları yaşıyor. Bu güne kadar yaşananlara kayıtsız kalan belediyenin vurdumduymaz tavrını da mahalle sakinlerimizle birlikte konuştuk. Mahalle sakinlerimizin belediyeden isteklerini not ettik. Ortaya çıkan sorunların çözümü çok kolay. Belediye isteseydi bu sorunları şimdiye kadar ortadan çok rahat kaldırırdı ama yapmamış. Bu işleri yapmakta bize nasip olacak. 31 Mart ta sandıktan zaferle çıktığımızda başta kekik üreticisi olmak üzere tıbbı aromatik bitki yetiştiren çiftçilerimizin dertlerinin dermanı da biz olacağız.” Dedi.

ÇİFTÇİ BİR ÇATI ALTINDA TOPLANACAK

Pamukkale ilçesine bağlı 61 mahallenin tamamının dertlerinin, dertleri olduğunu vurgulayan İyi Parti Pamukkale İlçe Belediye Başkan adayı Türkay Berberoğlu, “İyiler kazanacak Pamukkale kazanacak. Pamukkale ilçe sakinleri eşit ve kaliteli hizmetin verdiği rahatlık ve huzurla yaşamlarına devam edecek. Tıbbı aromatik bitkilerin bol üretildiği iki mahallemizi merkez kabul ederek yeni bir kooperatif kurulmasını ve çiftçilerin bir çatı altında toplanmasını sağlayacağız. Üretilen, ürünün fiyatını da kooperatif belirleyecek. Taban fiyatın altına hiç kimse kekik satmayacak. Tüccarda bu kurala uyacak. Bölgede üretilen tıbbı aromatik bitkilerin yağlarının sularının çıkartılarak daha çok ekonomik değer kazanması sağlanacak.

Halkımızdan yerel seçimde tekrar tekrar destek istiyoruz. Bu sorunların tamamının çözümü sandıkta. Güzel olan ilçemizi her yönüyle çok çok daha güzel, insanlarıyla çok mutlu bir ilçe haline getirebiliriz. Ben ve ekibim hazırız” dedi.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER