banner249

İcraya 10 milyon yeni dosya geldi 

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Türkiye’de tüketici kredi borcu bulunan vatandaş sayısının 39 milyona dayandığını belirterek, bu yıl içinde icra dairelerine 10 milyon yeni dosyanın geldiğini söyledi.

İcraya 10 milyon yeni dosya geldi 
banner240

Milletvekili Şeref Arpacı, Türkiye’de halkın bankalara olan borcunun giderek arttığına dikkat çekti. Arpacı, yüksek enflasyon, temel tüketim ürünlerine gelen fahiş zamlar ve diğer nedenlerle insanların satın alma gücünün her geçen gün biraz daha azaldığına dikkat çekti. Satın alma gücü eriyen vatandaşın mecburi olarak bankalara başvurduğuna vurgu yapan CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, tüketici kredisi borcu bulunan vatandaş sayısının 38 milyon 880 bin kişiye çıktığını söyledi.

39 MİLYON KİŞİNİN BORCU VAR
CHP’li Arpacı, Risk Merkezi’nin verilerine göre Ağustos 2023 sonu itibariyle bankalara tüketici kredisi borcu bulunan vatandaş sayısı 38 milyon 880 bin kişiye çıktığını söyledi. Arpacı, “Borçlu vatandaş sayısında son bir yılda 1 milyon 859 bin kişilik artış yaşandı. Yine aynı tarih itibariyle kredi kartı borcu bulunan vatandaş sayısı ise 35 milyon 479 bin kişiye yükseldi. Kredi kartı borcu bulunanların sayısında da son bir yılda 2 milyon 874 bin kişilik artış kaydedildi. Bankalara kredili mevduat hesabı bulunan vatandaş sayısı ise aynı dönemde 1 milyon 523 bin kişilik artışla 27 milyon 885 bin kişiye ulaştı” diye konuştu.

İCRA DAİRELERİNE BU YIL 10,4 MİLYON YENİ DOSYA GELDİ
CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, icradaki dosya sayılarına ilişkin verileri de paylaştı. Arpacı, Ulusal Yargı Ağı (UYAP) üzerinden alınan verilere göre 1 Ocak- 13 Ekim 2023 tarihleri arasında icra dairelerine gelen yeni dosya sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 58,5 oranında artarak 10 milyon 700 bini bulduğunu söyledi. Arpacı, “Aynı dönemde, aboneliklerden kaynaklanan icradaki bazı alacaklardan vazgeçilmesinin de etkisiyle 12 milyon 226 bin dosya da sonuçlandırıldı ya da işlemden kaldırıldı. Dolayısıyla UYAP üzerinden açılan ve icra dairelerinde derdest bulunan dosya sayısı 13 Ekim itibariyle 21 milyon 698 bin” dedi.
 

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER