banner249

DİKAB’tan konferans!

Denizli İş Kadınları Birliği tarafından düzenlenen ‘Türkiye’nin Ekonomisi ve Konjonktürel Gelişmeler’ konulu konferans düzenlendi.

DİKAB’tan konferans!
banner240

Denizli İş Kadınları Birliği (DİKAB)’nin Marla Restoranda düzenlediği ‘Türkiye’de ekonomi ve konjonktürel gelişmeler’ konlu konferansa Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti Milletvekili Mehmet Yüksel, AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Sema Ramazanoğlu ve DİKAB üyerleri kadınlar katıldı. Kadınları iş dünyasına katılım oranlarını hakkında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Denizli’de kadınların iş dünyasına katılım oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu vurguladı.

 

“SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE KATILIN”

Kadınların iş dünyasında ve sosyal hayatta daha fazla yer alması gerektiğini vurgulayan AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Sema Ramazanoğlu, “Türkiye’de kadınların siyaset ve İş dünyasında söz sahibi olması gerekiyor. Bundan 13 yıl önce, erdemliler hareketi olarak kurulan bir sivil toplum hareketi vardı. Bende bu hareketin içerisinde yer alan 70 kişilik ekibin içerisindeydim. O hareket Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, önderliğinde AK Parti’yi kurdu. Biz bu çatı altında birçok özgürlüğün kaznımına imza attık. Türban meclise girdi. Mecliste kadınların sayısını arttırdık. Çünkü biz şunu çok iyi biliyorduk. Kadınların inşaa edemediği bir dünyada yaşayamayız. Bu nedenle kadınlarımızın sizlerin muhakak sivil toplum örgütlerinde, siyasi partilerde yer almanız ve söz sahibi olmanız gerekiyor” dedi.

 

“SÖZ SAHİBİ OLMAMIZ GEREKİYOR”

DİKAB Başkanı Nilgün Ök, kadınların sivil toplum örgütlerinde ve odalarda yönetimlerde yer almadığını vurgulayarak, “Odalarda ve sivil toplum örgütlerinde kadının sadece adı var. Kadın var ama yok. Hepsi göstermelik. Biz kadınlar olarak nüfusun yüzde 50’ni oluşturuyorsak, siyasette iş dünyasında da her aşamada yarı yarıya bulunmamız gerekiyor. Söz sahibi olmamız gerekiyor. Buradaki kadınların hiç birisi öylesine iş kadını değil hepsi aktif olarak işlerinin başında ve çalışma hayatının birebir içinde. Her sektörden kadınlarımız var.  Biz varız. Biz şunuda çok iyi biliyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana Ekonomi Bakanı Nihat Zeybe

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER