banner249

DENİB’ten ferahlatan açıklama

kocasert, döviz kurlarındaki yüksek seyrin ihracatçıya olumlu yansıdığını ifade etti. kurların yüksek seyrinin ithalatta yavaşlama eğilimine sebep olduğunu belirten kocasert, "ithalatta azalış yaşanı

DENİB’ten ferahlatan açıklama
banner240
Kocasert, döviz kurlarındaki yüksek seyrin ihracatçıya olumlu yansıdığını ifade etti. Kurların yüksek seyrinin ithalatta yavaşlama eğilimine sebep olduğunu belirten Kocasert, "İthalatta azalış yaşanırken, ihracatta hız kesmeyen bir artış var. Temmuz ayında ihracat miktarı endeksi 6.9 puan artarken, ithalat miktar endeksi ise 0.5 puan düştü. Avrupa;daki krize rağmen bizim ihracatımızın artması büyük bir başarı. Yalnız yeni Pazarlar bulup stratejik ürünler ihraç edemezsek yüksek seyreden kurların bizi kurtarması imkansız. Bir süre sonra elimizdeki pazarlarda bir daralma olacağı kesin. Bizim bunları yeni bulacağımız pazarlarla kapatmamız lazım. Eylül ayında ihracat hızındaki düşüş bunun göstergesi. ABD ve Avrupa ülkelerinde bir talep daralması da yaşıyoruz. Türkiye ihracatı Rusya, Brezilya, Kore, Çin, Hindistan;la artacaktır" diye konuştu.

Kocasert, Türkiye;nin 2023 Yılı 500 milyar Dolar ihracat hedefine ulaşmasının yolunun yeni otomobil, bilgisayar, uzay sanayisi, elektronik eşya, makine ihracatından geçtiğini ifade ederek, "Şu an iÇin ihraç ettiğimiz mallar stratejik ürünlerden oluşmuyor. Genelde tüketim malı ihraç ediyoruz. Kurun değeri arttığında müşteri bu ürünleri almaktan vazgeçebilir" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER