banner249

Ciğer fiyatları et fiyatlarını solladı!

Denizli'de, kırmızı et fiyatlarındaki artışın ardından sakatat fiyatlarında da ciddi yükselişler yaşandı. Ciğerin fiyatı etle yarışır hale geldi, kimi yerlerde etten daha pahalıya satılıyor.

Ciğer fiyatları et fiyatlarını solladı!
banner240

Denizli'de kırmızı et fiyatlarındaki artışın etkisiyle sakatat fiyatları da önemli ölçüde yükseldi. Özellikle kış aylarında ilgi gören sakatat ürünlerinin fiyatları, arz-talep dengesinin bozulmasıyla birlikte artış gösterdi. Bu durum, bazı vatandaşların sakatat alımını azaltmasına yol açtı.

CİĞER FİYATLARI ETLE YARIŞIYOR
Kasaplar, geçmiş yıllarda sakatat fiyatlarının bu kadar yüksek olmadığını belirtirken, ciğerin şu anda etle yarıştığını ifade ettiler. Kuzu ciğeri fiyatlarının kuzu etinden daha pahalı olduğu, dana ciğeri fiyatlarının ise 330-350 lira arasında değiştiği belirtildi. Kuzu etinin fiyatı ise 370 lira seviyesinde.

MÜŞTERİ GERİ DÖNÜYOR
Kent merkezinde uzun yıllardır sakatat satışı yapan bir esnaf, fiyat artışı nedeniyle vatandaşların daha az sakatat aldığını belirtti. Esnaf, "Talep fazla ama kesim az olduğu için piyasa bu durumda. Müşterilerin yaklaşık üçte biri fiyatları görünce geri dönüyor" dedi. Fiyatların haftalık değiştiğini ve daha da artacağını ifade etti.

Fiyat artışlarından etkilenen müşterilerden biri, daha önce düzenli olarak 1 kilo karaciğer aldığını, ancak şimdi yarım kilo alabildiğini belirtti. Müşteri, ciğerin etle yarıştığını ve bazen etten daha pahalı olduğunu dile getirdi.
 

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER