banner249

SINAV’DA OTİSTİK ÇOCUKLAR İÇİN KERMES DÜZENLENDİ

Çeşitli sosyal projelere ve etkinliklere sürekli olarak yer veren Denizli Sınav Koleji, ‘Toplumsal Duyarlılık Projeleri’ kapsamında otizme dikkat çekmek ve otistik çocuklara destek olmak amacıyla kermes düzenledi.

SINAV’DA OTİSTİK ÇOCUKLAR İÇİN KERMES DÜZENLENDİ
banner240

Sınav koleji öğrencilerinin evlerinde hazırlayıp getirmiş olduğu yiyecek ve içecekler stantlar da sunuldu. Öğrenciler de farkındalık yaratma amacıyla düzenlenen etkinlikte otistik öğrenciler ve sınav kolejinin öğrencileri birlikte stantlar da görev alarak satış yaptılar. Sınav Koleji öğretmen, öğrenci ve velilerinin katılımıyla düzenlenen kermese yoğun ilgi gösterildi. Otistik engelliler okulunun öğrencilerinin ve velilerinin de katıldığı etkinlikte elde edilen gelir, yine o öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere okul müdürlüğüne teslim edildi.

Otizmin son zamanlarda arttığını ve her 88 bireyden birinin otizmli olduğunu belirten Okul Müdürü Hasan Eviş,  “Biz Sınav Koleji olarak bu durumun farkındayız. Bizde toplumun bu konuda daha bilinçli olmasını istiyoruz. Çünkü bu çocuklarımızın bir tebessüme ihtiyacı var. Bu tebessüm onlar için dünyaya bedel” dedi.

Denizli Yaşam (yuzhaber.com)

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER