banner249

Donör ol, hayat kurtar

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi ,15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanser Günü nedeniyle farkındalık yaratmak ve donör ihtiyacına dikkat çekmek için poliklinik girişinde stant kurdu.Lösemi hastası çocuklarla birlikte pasta kesildi. 

Donör ol, hayat kurtar
banner240

Farkındalık oluşturmak için kurulan stant açılışına Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erhan Uğurlu,

Çocuk Hematoloji Bölümü’nde görevli doktor, hemşire ile tedavi gören lösemi hastaları katıldı. Etkinlikte pasta kesilerek, çocuklara lösemi ile ilgili bilgi içeren balonlar dağıtıldı. Donör olmak ilgili broşür ve afişler dağıtılarak, Kızılay’a verilecek üç tüp kan ile donör olunabileceği bilgisi aktarıldı.

Dünyada her yıl 200 bine yakın çocuk kansere yakalanırken, Türkiye’de ise her yıl 3000 çocuğun kansere yakalandığını belirten Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erhan Uğurlu,”Kanser vakaları dünyada ve Türkiye’de hızla artmaktadır. Koruyucu önleyici tedavilerin yetersiz olması nedeniyle toplumdaki bireyler yeterince bilinçlendirilmedikleri için yaşam biçimi insanları ister istemez bu sürece doğru sürüklemektedir. Bu yüzden bilinçlendirme faaliyetlerinin kesintisiz sürdürülmesi, koruyucu önlemlerin artırılması ve mücadele edilmesi gerekmektedir. 

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2017, 13:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER