banner249

“İşsizlik sorununu çözelim”

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, göreve geldikten sonra ilk kez basın mensupları ile bir araya gelerek, milli istihdam seferberliği, sektöre kalifiye eleman, kadın girişimcilerin desteklenmesi ve istihdamı konusunda yapacakları hakkında bilgilendirdi. Denizli’de hiçbir vatandaşın işsiz kalmasını istemiyorum diyen Başkan Erdoğan, “Buradan Denizlili iş adamlarına sesleniyorum. El birliğiyle şehrimizin işsizlik sorununu çözelim” dedi.

“İşsizlik sorununu çözelim”
banner240

Toplantıda göreve geldiği günden itibaren yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, sektörün ihtiyacı olan kalifiye elemanı yetiştirmek için DTO’nun adeta bir eğitim kurumu gibi hizmet vereceğini söyledi.

 Başkan Erdoğan, “Lise ve dengi, yüksekokul mezunu işsizlerin oranı yüksek. Bu kişilere istihdam sağlamak için tekstil, grafik ve tasarım alanında kurs açtık.30 kişi bu eğitimde yetişecek. Burada yetişen arkadaşları biz gerekli iş kollarına yerleştireceğiz ya da kendileri iş kurmak isterse onu yapacaklar. Sadece bu alanda değil sektörün neye ihtiyacı varsa bu alanda eleman yetiştireceğiz” diye konuştu.

Kadınları çalışma hayatında daha fazla görmek istediklerini belirten Uğur Erdoğan, “Kadın istihdamının sağlanması amacıyla, Boğaziçi Üniversitesi’nin ‘Kız Kardeşim’ projesi ile eğitim verilecek. Proje, iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen kadınlara mentorluk desteği de vermeye başlayacak. Böylece girişimci olmak isteyen ve ekonomik hayata atılmak isteyen kadınların, hayallerine doğru bir adım daha atmalarına katkı sağlanacak. Eğitim sonunda sertifika verilecek. Ayrıca ihracat yapmak isteyen kadınlarımız  için ise finansmana kolay ulaşsınlar diye imar bankasıyla bir çalışmamız var” dedi.

24 Şubat’ta Türkiye Bankalar Birliği uzmanlarının Denizli’ye geleceğini belirten Uğur Erdoğan, “Uzmanlar odamızda kare kodlu çek uygulamasını anlatacaklar” diye konuştu.

Son olarak Denizli’nin 150 çeşit ürün gamı ile dışarından büyük ve çok güçlü göründüğünü belirten Başkan Uğur Erdoğan,”Şehrimizin ekonomisinin büyümesini istiyorsak sürekli pazarda olmamız gerekir”dedi.

RAZİYE SARI

Denizli Haber (yuzhaber.com)

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER