banner249

Denizli il ablaları Halef ve Selef tutuklandı

Denizli merkezli 8 ilde FETÖ/PDY örgütünün “abla” yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 8’i tutuklu 23 şahıs hakkında iddianame hazırlandı.Denizli İl ablası olarak halef ve selef olan E.Ç. ve F.N.nin de aralarında bulunduğu 8 kadın tutuklanırken, 13 kadın ise arandığı belirtildi.

Denizli il ablaları Halef ve Selef tutuklandı
banner240

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, örgütün kriptolu haberleşme programı Bylock’u kullandıkları tespit edilen ve OHAL kapsamında çıkarılan KH’lar ile kapatılan derneklere üye oldukları tespit edilen şahıslar hakkında yeni soruşturma başlatıldı. FETÖ/PDY terör örgütünün faaliyetlerinde aktif olarak çalışan “abla” yapılanmasına yönelik 8 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda 23 kişi gözaltına alınmıştı. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Denizli merkezli Kırklareli, Adıyaman, Manisa, Antalya, Ankara, İzmir ve Kütahya illerini de kapsayan 9 Şubat tarihinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 10 abla ile hala aranan 13 kadın hakkında iddianame hazırlandI

Denizli Emniyet Müdürlüğü Terör ve Örgütlü Suçlar bürosu ekipleri tarafından yapılan operasyonda, aralarında FETÖ/PDY örgütünün Denizli İl Ablası olarak halef ve selef olan E.Ç. ve F.N.’nin de bulunduğu 8 kişi tutuklanırken, 13 kişi ise hala aranıyor. Gözaltına alınan şahıslardan 2’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Denizli Asayiş (yuzhaber.com.tr)

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2017, 12:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER