banner249

“Ülke bölünecek olsa, Kandil koşa koşa evet der” 

Başbakan Binali Yıldırım, referandumda ‘hayır’ diyeceklerin söylemlerine işaret ederek, “Yahu bu referanduma ‘evet’ deyince ülke bölünecek olsa, önce Kandil koşa koşa evet der” dedi. 

“Ülke bölünecek olsa, Kandil koşa koşa evet der” 
banner240

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, referandumda ‘hayır’ diyecek olanların söylemlerine işaret ederek, “Bütün engelleri aşacağız. Birbirimizle kenetleneceğiz. Uğradığımız her durakta sizlerin 15 Temmuz’da yazdığı milli irade destanı konuşuluyor Avrupa’da. Şimdi bu destanı taçlandırma vakti geliyor. Milli iradeyi darbeci teröristler karşısında aslanlar gibi müdafaa ettik. Artık sandığa gideceğiz, milli iradeyi daha da etkin kılacağız. Etkili temsil için, evet. 15 Temmuz’da 248 şehidimizin kanına giren hain, darbeci teröristler bir daha cesaret bulmasın diye, evet. Siz bakmayın, ‘hayır türküsüyle’ milletin içini karartan bu felaket tellallarına. Ne diyor bu tellallar, ‘Efendim, ülke bölünecek’. Yahu bu referanduma ‘evet’ deyince ülke bölünecek olsa, önce Kandil koşa koşa evet der. Onların amacı Türkiye’yi bölmek değil mi zaten?” dedi.

“2017 YILI, İSTİHDAMDA SEFERBERLİK YILI OLACAK”
Yıldırım, 2017 yılının istihdamda seferberlik yılı olacağına dikkat çekerek, hükümet olarak bunu desteklediklerini ifade etti. Yapılan teşviklere işaret eden Yıldırım, ilk andan itibaren alışverişte ciddi bir bereketin olduğunu söyledi. Yıldırım,. 20 bin 127 öğretmenin atamasının yapılmaya karar verildiğini anlatarak, Mart ayında işleme başlanacağını dile getirdi.

Anadolu’nun her yerine gideceklerini belirten Yıldırım, “Oyunları bozacağız. Hesabı kitabı iyi yapıyoruz. Yatırımlara zerre kadar ara vermiyoruz, yavaşlatmıyoruz. Dünyaya ilham verecek projeler ve hizmetlerle ülkemizin potansiyelini en doğru yolda kullanıyoruz. Ama birleri çıkıp hayır diyor. Hayırcılara nereden başlayıp nereye vardıklarını görelim. Hayır demeyi adet edinenler, Marmaray'a, Yavuz Sultan Selim, 3. Havalimanı, Avrasya Tüneli, Çanakkale Köprüsü, bölünmüş yollara hayır dedi mi? Türkiye’nin istikrarlı şeklide gelişmesini bağlayacak ne varsa hayır dediler” ifadelerini kullandı.

CHP’NİN REFERANDUM KAMPANYASINI ELEŞTİRDİ
CHP’nin referandum kampanyasını eleştiren Yıldırım, “Buradan açık bir şekilde Sayın Kılıçdaroğlu sana sesleniyorum, Kılıçdaroğlu halk oylaması için bir ilham peşinde. Nerede bulmuş ilhamı? Şili’de. Adamlar bir film yapmış, CHP de ondan medet ummuş. Tamam anladık, uzun yıllar halka güvenmediniz, seçkin takıldınız ama hani değişiyordunuz. Hani artık halkı esas alacaktınız? Şili’ye kadar uzanacağınıza, Şile’ye gitseydiniz. Gidip de bir kahvehanede otursaydınız, orada sizi öğretirlerdi. Şili’ye boşu boşuna gittiniz. Kafa bu ülkeye yabancı. Bu halkın aklına, irfanına, idrağına güvenmiyor. Sayın Kılıçdaroğlu senin bu derdin bu kafayla derman bulamaz, nereye gidersen git” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, “Unutmayalım, bu bir referandum, genel seçim değil. 16 Nisan’da sandıklara siyasi değil, milli kimliğimizle gideceğiz. Evette, bereket vardır diyerek mührümüzü vuracağız. Tek adam safsatasına inat, tek millet, tek devlet için evet” diye konuştu.

Grup toplantısına, 15 Temmuz gazileri de katıldı. 

Siyaset Haber (yuzhaber.com.tr)

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER