banner249

El Bab şehidinin ardından yüz kızartan tartışma!

Fırat Kalkanı Harekatı’nda hain saldırıda şehit düşen İzmirli Piyade Uzman Çavuş Ayhan Elmacı’nın tazminatı ve maaşı öz anne ile üvey anneyi karşı karşıya getirdi. 

El Bab şehidinin ardından yüz kızartan tartışma!
banner240

El Bab’da 29 Ocak’ta hain saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ayhan Elmacı (29) İzmir’de son yolculuğunun ardından kalan tazminat ve maaşa ilişkin aile arasında iç sızlatan bir tartışma başladı. Şehit Ayhan 3 yaşında iken babası Salim Elmacı ile annesi Cennet Özgüleç boşanmış ve Gümülder’e yerleşip ikinci evliliğini yaptı. İkinci evliliğinden 3 çocuğu olan Özgüleç, 26 yıl boyunca oğlu Ayhan’ı hiç arayıp sormadı. Bir süre Zerrin Yılmaz ile ikinci evliliğini yapan ve 2 çocuğu olan baba Salim Elmacı’da Ayhan’ı yanına almadı. Ayhan Elmacı’nın askere gidene kadar bakımını babaannesi Hatice Elmacı üstlendi.

YASAYA GÖRE HAK ÜVEY ANNENİN
Ayhan Elmacı’nın şehit olması öz anne Cennet Özgüleç ile üvey anne Zerrin Yılmaz’ı karşı karşıya getidi. Elmacı’nın şehit olmasından doğan 240 bin TL nakdi ve hizmet tazminat hakkı ile 3 bin 200-5 bin TL arasında belirlenecek maaşın kime verileceği konusu tartışmaya yol açtı. Yasaya göre; şehit ailesi sıfatını, şehidin resmi kayıtlardaki anne, baba ve kardeşleri alıyor. Devletin, şehitten kalan tüm hakları nüfusta annesi olarak kayıtlı olan üvey anne Zerrin Yılmaz ve baba Salim Elmacı’ya vermesi, şehidin öz annesi Cennet Özgüleç’i kızdırdı.

BABA: HAK ÖZ ANNESİNİN
Oğlundan kalan tazminat ve maaşın öz annesinin hakkı olduğunu söyleyen Salim Elmacı da şöyle konuştu:

“Cennet, oğlumuz çok küçükken beni de onu da bırakıp gitti, başkasıyla evlendi. Ayhan, okul çağına gelince nüfus cüzdanını çıkarmam gerekti. Öz annesi olarak ikinci eşim Zerrin’i yazdırdım. Fakat oğlum hep babaannesiyle kaldı. İkinci eşim ona bir gün bile bakmamıştır. 4 yıl önce kendisiyle boşandık ama Ayhan’ın nüfus cüzdanında annesi olarak hâlâ onun ismi yazıyor. Şehit olduktan sonra resmi olarak oğlumdan kalan haklardan o faydalanıyor. Ama yukarıda Allah var. Ne olursa olsun hak öz annesinindir. Geçmişte olanlara rağmen öz annesi Cennet’in yanında olacağım. Avukat tuttuk. Çocuğumun doğum belgelerini çıkararak mahkemeye başvuracağız.”

ŞEHİT ASKERE GİDİNCEYE KADAR BABAANNEYLEYDİ
26 yıl torunuyla yaşayan acılı babaanne Hatice Elmalı ise “Evladımı el kadarken bana bıraktılar. Ben ona yıllarca gözüm gibi baktım. Ne anası ne babası sahip çıktı. Yokluk çekti, yine de beni hiç üzmedi. 25 yaşına gelince, ‘Nine ben askere gideyim, orada para kazanayım. Bir ev alayım, sevdiğimle evleneyim’ dedi. Nasip olmadı. Şimdi kimse çıkıp da onun hakkından faydalanmaya çalışmasın. Onda benden başka kimsenin hakkı yok. Keşke evladım gitmeseydi, para pul onların olsaydı” dedi.


 

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2017, 11:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER