banner249

Bayramda 12 bin çağrı yapıldı

Bayram tatili boyunca 12 bine yakın çağrıya cevap veren Afyonkarahisar 112 Acil Servisi'nin toplam 750 vakaya müdahale ettiği bildirildi.

Bayramda 12 bin çağrı yapıldı
banner240

Ramazan Bayramı tatili boyunca görevlerinin başında olan ve hayatları kurtarmaya devam eden 112 Acil Servis çalışanları, kendilerine yapılan 11 bin 733 çağrıya cevap verdi. Bayram boyunca 30 kişilik ekiple görevlerinin başında olduklarını aktaran Afyonkarahisar İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Hasan Göyün, kendilerine yapılan çağrı ve müdahale edilen vaka sayısının günlük ortalamaların üzerinde olduğunu kaydetti. 


Bayram süresinde 300 bine yakın aracın geçiş yaptığı tahmin edilen Afyonkarahisar’da trafik kaza oranlarının da yüksek olduğuna dikkat çeken Dr. Göyün, yaşanan kazalarda 159 yaralıya müdahale edilerek, 119 kazazedenin çeşitli hastanelere nakillerinin yapıldığını anlattı. Göyün, geriye kalan 40 kazazedenin ayakta tedavilerinin yapıldığını ve meydana gelen kazalarda 2 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Göyün, bu yıl yaşanan kazalarda ölü sayısının geçen yıllardaki bayram tatillerine göre az olduğuna dikkat çekti. 

112’YE EN ÇOK ÇAĞRI AREFE GÜNÜ YAPILDI
Dr. Hasan Göyün, servise 2 bin 592 ile en çok çağrının Arefe günü yapıldığını ve çağrı yoğunluğunun bayram boyunca sürdüğüne dikkat çekerek şunları söyledi: “112 Acil Servis’e bayramın 1. günü 2 bin 176, bayramın 2. günü 2 bin 236, bayramın 3. günü 2 bin 419 ve bayramın son tatil günü 11 ağustos Pazar günü 2 bin 310 çağrıya cevap verdik. Bu çağrıların arasında asılsız olanlar olduğu gibi büyük çoğunluğuna ekiplerimiz tarafından müdahale edildi.”

“112 ACİL SERVİS OLARAK BAYRAMDA DAHA FAZLA HAYATIN KURTARILMASI İÇİN ÇALIŞTIK”
Dr. Göyün, 112 Acil Servis’in müdahale ettiği vakalar arasında ilk sıralarda gelen trafik kazalarına daha hızlı müdahale edilebilmesi için Özdilek Kavşağı, Cumhuriyet Tesisleri gibi kentin giriş çıkışlarındaki farklı bölgelerde mobil ambulanslar beklettiklerinden bahsetti. 

Dr. Göyün, trafik kazalarında zamanla yarışıldığı için bazı bölgeler de sayıları 3’e varan ambulans beklettiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunda amacımız ise ambulansların yoğun trafikte zaman kaybının önüne geçilmesiydi ve bunda da başarılı olduğumuza inanıyoruz. 

Ekiplerimiz komuta merkezi ile sürekli irtibat halinde olarak trafik yoğunluğuna göre hareket etti. Herhangi bir hasta aldıklarında en yakın hastaneye yetiştirebilmeleri için sürekli koordinasyon içerisinde hareket ettiler. Ayrıca gezici ekiplerimizde yollarda sürekli görev yaptı. Diğer günlerde olduğu gibi 112 Acil Servis olarak bu bayramda daha fazla hayatın kurtarılması için çalıştık.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER