banner249

Bankacıların dikkati dolandırıcılığı son anda önledi

Muğla’da kendisini polis olarak tanıtan kişiye para göndermek isteyen vatandaş, bankacıların hesabını bloke etmesiyle dolandırılmaktan son anda kurtarıldı.

Bankacıların dikkati dolandırıcılığı son anda önledi
banner240

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde ikamet eden Bayram Oran’ı telefonla arayıp polis olduğunu söyleyen kişiler Oran’ın adına şirket kurulduğunu ve şirket üzerinde dolandırıcılık yapıldığını ve operasyon için 10 bin lira para yatırmazsa bu suçtan 12 yıl hüküm giyeceğini söyleyip kendisinden para istediler.
Bunun üzerine Oran istenilen parayı çekmek için Fethiye'deki banka şubesine gelerek bankacılarla görüşmeye başladı. Durumdan haberdar olan Oran'ın oğlu da babasını uyarmak için bankaya gitti. Oğlunun ve bankadaki güvenlik görevlisini dinlemeyen Oran, istenilen paranın 2 bin lirasını çekti. Durumu anlayan banka yetkililerinin hesaba bloke koymasıyla beraber Oran, dolandırılmaktan son anda kurtuldu.
 
AZ DAHA TUZAĞA DÜŞÜYORDUM
Olayla ilgili açıklama yapan Bayram Oran: “Dolandırıcılar beni arayarak, kimlik bilgilerimi alıp, adınıza şirket kurduklarını belirttiler. Böyle bir şeyin benim başıma geleceği hiç aklıma gelmezdi. Haberlerde televizyonlarda izliyordum. Tuzaklarına düşmem diyordum ama maalesef düştüm. Oğlum ve bankanın güvenlik görevlisi durumu fark ederek beni uyardı. Bende gerçek polislere haber vermesini istedim. Kredi kartımın limitinin 9 bin lira olduğumu söyledim. Karttaki bütün parayı çekmemi istediler. Allah’a şükür dolandırılmadan atlattık, ben inandım kimse inanmasın.” diye konuştu.
 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER