banner249

Kahraman şoför kalp krizi geçiren kadını hastaneye yetiştirdi

Manisa’da özel halk otobüsü şoförlüğü yapan Akın Olçun, evinin önünde birden rahatsızlanan bir kadını aracına alarak hastaneye yetiştirerek kahramanlık örneği gösterdi.

Kahraman şoför kalp krizi geçiren kadını hastaneye yetiştirdi
banner240

Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Kazım Karabekir Mahallesi’nde meydana gelen olayda Nurlupınar - Çarşı güzergâhındaki 9 nolu özel halk otobüsünün sürücüsü Akın Olçun, Kazım Karabekir Mahallesi durağı yakınlarında evinin önünde rahatsızlanan bir kadını görünce hemen aracını durarak aşağıya indi. Aniden fenalaşan kadın, yakınları tarafından otobüse bindirilirken, sürücü Akın Olçun’dan hastaneye yetiştirilmesi gerektiği söylendi. Sürücü Olçun, hemen güzergah değiştirerek Manisa Devlet Hastanesi’ne doğru yola çıktı. Dörtlülerini yakarak, kırmızı ışıkta beklemeden hızla Devlet Hastanesi’ne gelen otobüsü gören bazı vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, sürücü Akın Olçun rahatsızlanan yolcusunu acil servisin önüne kadar getirerek sağlık görevlilerine teslim ederek kahramanlık örneği göstermiş oldu. Yaşanan olay otobüste bulunan güvenlik kameralarına da saniye saniye yansıdı.

“VATANDAŞLIK GÖREVİMİ YAPTIM”
Fenalaşan kadını ambulans beklemeden hastaneye yetiştirmek için çabalayan özel halk otobüsü sürücüsü Akın Olçun, Manisalı vatandaşlardan büyük takdir toplarken, sadece insanlık görevini yaptığını ifade etti. İki tane yaşlı vatandaş önümü keserek ‘Kızım kalp krizi geçiriyor. Bizi hastaneye götürür müsün?’ dedi. Bende vatandaşlık görevimi yaparak evet dedim. Hatta yolculara bile sormadım. Hemen istikametten çıkarak direkt devlet hastanesine geldim. Hatta hastane önünde indirmemi istediler fakat yüreğim el vermediği için acil servisinin önüne kadar indim. Daha sonra sedye istedik ve hastane görevlileri hastayı aldı. Daha önceden başıma hiç böyle bir şey gelmemişti. Vatandaşlık görevimi yaptım” dedi.


 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER